Bolu Belediye Başkanı Yılmaz:

Bolu Belediye Başkanı Yılmaz: Bolu, yaşanabilir kentler arasında ilk 10 il içinde yer alan bir kent


BOLU (A.A) - Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolunun yaşanabilir kentler arasında ilk 10 il içinde yer aldığını söyledi.
     Boludaki altyapı çalışmalarıyla ilgili gazetecilere bilgi veren Yılmaz, kent merkezinin büyük bölümünde devam eden çalışmaların tamamlanması için hızlı bir çalışma içinde olduklarını bildirdi.
     Kentte engellilerle ilgili çalışmalar yapılacağını vurgulayan Yılmaz, engellilerin rahat yaşayabilmesi için altyapının kurulması gerektiğini belirterek, Boluda da bu yöndeki çalışmalara başlanacağını ifade etti.
     Yılmaz, Boluyu yeni baştan dizayn etmeye çalıştıklarını kaydederek, Bu çalışmayı yaparken her türlü kesimin yaşayabileceği altyapıyı kurmaya çalışıyoruz. Yaptığımız çalışmalarda en azından bedensel engellilerle ilgili problemlerin kalkması yönünde çalışma yapılıyor. Görme engellilerle ilgili başka sistemlerin olması gerekiyor. Bu çalışma çok kısa süre içinde olabilecek bir çalışma değil dedi.
     Bolunun en işlek caddesi olan İzzet Baysal Caddesinin yenileneceğini vurgulayan Yılmaz, Bu yenileme esnasında bütün engellilerin rahat hareket edebileceği sistemi oluşturacağız. Bolu için bu örnek bir çalıma olacak. Bu çalışma diğer caddelere doğru adım adım ilerleyecek. Çalışmalar bittiği zaman modern Avrupa kentlerinde ne varsa şehrimize taşımış olacağız. Çalışmayı bu yıl bitirebilirsek, cadde bir daha değişmeyecek konuma gelecek şeklinde konuştu.
     Yılmaz, Bolunun Türkiyenin en güzel kenti olduğunu kaydederek, Bolu, yaşanabilir kentler arasında ilk 10 il içinde yer alan bir kent. Allah en güzel doğayı bize bahşetmiş. Bolu, kent olarak doğanın kalbi. Yaşanabilir en güzel kenti oluşturma sorumluluğumuz var ve bu konuda da çok azimliyiz. Bütün insanların en rahat yaşayabileceği sistemi Boluda oluşturmak zorundayız diye konuştu.
    
     Muhabir: Emin Gürbüz
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Bolu Belediye Başkanı Yılmaz: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER