BM heyeti Gaziantepte

BM heyeti Gaziantepte -UNFPA İcra Direktörü Osotimehin, Gaziantepin Nizip ilçesindeki çadır ve konteyner kenti ziyaret etti


GAZİANTEP (A.A) - Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) İcra Direktörü ve Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Babatunde Osotimehin ve beraberindeki heyet, Nizip ilçesindeki çadır ve konteyner kenti ziyaret etti.
     UNFPA Bölge Direktörü Werner Haug ve UNFPA Türkiye Temsilcisi Zahidul Huque ile Gaziantepe gelen Osotimehin, Nizipteki çadır kenti seyir tepesinden inceleyerek, beraberindekilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.
     Konteyner kente geçen heyet, Dışişleri Bakanlığının kamplardan sorumlu temsilcisi Suphi Atan tarafından karşılandı. İl Afet ve Acil Durum Müdürü Sinan Atakan, Osotimehin ve beraberindekilere konteyner kentteki idari binada brifing verdi.
     Daha sonra konteyner kentteki okulu ziyaret eden heyet, market, cami ve sosyal tesisleri de inceledi. Osotimehin, cami ziyaretinde Kuran-ı Kerim okuyan Suriyelilerin yanına oturarak, bir süre sohbet etti.
     İncelemelerinin ardından yaklaşık 11 bin Suriyelinin barındığı çadır kente geçen heyet, aileleri çadırlarında ziyaret edip, sosyal tesisleri gezdi. Osotimehinin ziyarette çocuklarla yakından ilgilendiği gözlendi.
     BM heyetine, AK Parti Malatya Milletvekili ve MKYK üyesi Öznur Çalık, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Mehmet Sarı, Ali Şahin ve Derya Bakbak ile Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu, Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz ve AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer de eşlik etti.
    
     Muhabir: İrfan Aydoğdu - Orhan Çiçek / Veli Gürgah
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber BM heyeti Gaziantepte Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER