Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Ergün:

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Ergün: -"(TBMM Üyeliği Kanunu Teklifi) Grupların tepkisinin aşırı olduğunu düşünüyorum. O teklifte çok yeni bir şey görmedim"


KOCAELİ (A.A) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, TBMM Üyeliği Kanunu Teklifine ilişkin, "Grupların tepkisini aşırı olduğunu düşünüyorum. Ben o teklifte çok yeni bir şey görmedim" dedi.
     Uluslararası Fuar Merkezindeki Kocaeli 5. Kitap Fuarına katılan Ergün, daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
     Bakan Ergün, CHP, MHP ve BDPnin, TBMM Üyeliği Kanun Teklifindeki imzalarını çekmelerine ilişkin bir soru üzerine, söz konusu teklifi takip edemediğini söyledi.
     Teklifin içinde ne olduğunu bilmediğini anlatan Ergün, orada yeni bir şey olduğunu düşünmediğini kaydetti.
     Ergün, değişik yerlerde var olan konuların tek bir kanun içinde toplandığını ifade ederek, "Onlar zaten fiilen var. Grupların tepkisinin aşırı olduğunu düşünüyorum. Ben o teklifte çok yeni bir şey görmedim. Zaten fiilen var olanlar bir tek çatı altında toplanmış gibi geldi bana ama açıkçası çok ayrıntılı da inceleyemedim" diye konuştu.
    
     -"Gelir temin ederken, az vergi ödeniyor"-
    
     Bakan Ergün, lüks araçlardan alınan vergilere ilişkin bir soruya da söz konusu araçların vergilerinin diğerlerine göre zaten yüksek olduğunu belirtti.
     Özel tüketim vergilerinin yüzde 85e kadar çıktığına işaret eden Ergün, şöyle konuştu:
     "Lüks tüketim yapmaya imkanı olan varsa demek ki çok iyi bir geliri var. Gelir vergisi yoluyla alınamayan vergiler de var. Bu yolla alınamayan vergiler, harcama vergisi yoluyla alınıyor. Türkiyede maalesef gelir temin ederken, vergi az ödeniyor. Onun için harcama yaparken vergi almak daha çok tercih ediliyor."
    
     Muhabir: Şengül Oymak - Kadir Yıldız
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Ergün: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER