Beyşehir polisi, boş binaları kontrol altına

Beyşehir polisi, boş binaları kontrol altına aldı


KONYA (A.A) - Beyşehirde polis, madde bağımlısı gençlerin meskeni haline dönüştüğü ileri sürülen boş binaları kontrol altına aldı.
     İlçe merkezinde son dönemde madde bağımlılığının üst noktalara tırmanması üzerine harekete geçen Beyşehir İlçe Kaymakamlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğünün koordinesinde gençliği topluma kazandırma ve madde bağımlılığından koruma ve uzaklaştırma projesini hayata geçirdi.
     Bu çerçevede önce ilçede yaşayan madde bağımlısı ve maddeye ilgi ve özenti duyan bireylerin tepiti gerçekleştirildi. Büyük bölümü parçalanmış ailelerin çocukları olduğu belirlenen madde bağımlısı gençlerin anne ve babaları ile de iletişime geçen polis ağabeyleri,tedavilerinin yapılması için çalışma başlattı.
     Her madde bağımlısı genç, bir polis ağabeyinin denetim ve gözetimine alınırken, uzun uğraşların ardından tedavi olmaya ikna edilen 5 genç Ankara ve Adanadaki AMATEM merkezlerine sevk edildi.
     Beyşehirde madde bağımlısı gençlerin 14-19 yaş arasındaki gençler olduğunu da belirleyen Toplum Destekli Polis Amirliğine bağlı ekipler, ilçe merkezinde kış döneminde meskenleri haline dönüşen boş binaları da takip ve kontrol altına aldı.
     Polis ekipleri, zaman zaman yapılan ani baskınlarda metruk binalarda bağımlıların kullandığı maddelerin boş kutu ve şişelerine rastlarken, ev sahiplerine ise bilgi vererek kontrol altında bulundurmasını istedi.
    
     Muhabir : Şeref Yaşar
     Yayıncı : Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Beyşehir polisi, boş binaları kontrol altına Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER