Beyşehir Gölünde avlanma sezonu törenle açıldı

Beyşehir Gölünde avlanma sezonu törenle açıldı


KONYA (A.A) - Beyşehir Gölünde su ürünleri neslinin korunması amacıyla 15 Martta başlayan avlanma yasağı, törenle açıldı.
     Beyşehir Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Erol Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, yeni avlanma sezonunun tüm balıkçı camiasına, ilçe halkına hayırlı olması ve bereket getirmesini diledi.
     Erdoğan, su ürünleri avlanma yasağı döneminde yasaklara uyulduğunu, Beyşehir Gölü sularının yoğun olduğu bir dönemde balığın da bol olacağına inandıklarını ifade etti.
     Bu yıl da gölde sazan ağırlıklı bir avlanma beklediklerini belirten Erdoğan, şunları kaydetti:
     Ruhsatları zaten vizeli, belgelerinin hepsi hazır, ağ, göz açıklıklarına uydukları zaman sorun yok. Şu anda Beyşehir Gölünde avlanan yaklaşık 200 civarında bir balıkçı kaldı. Eskiden bu sayı binler civarındaydı. Binlerden bu sayılara geldik.
     Beyşehir Birliği, Göl, Çevre ve Doğa Derneği Başkanı Bekir Sami Tan ise Beyşehir Gölü sularının yükselmesinin gölü yaşadığı hastalıktan kurtardığını dile getirdi.
     Bu sene çok güzel verim olacağına inandığını vurgulayan Tan, Allah kaza bela vermeden, balıkçılarımıza bereket ve bol kazançlar diliyorum. Balıkçılara yeni avlanma sezonunda mesajımız gölü kirletmeden, kurallara uygun olarak avlanmasıdır diye konuştu.
     Yasak dönemde Beyşehir Gölü kıyılarında parka çekilen tekneler artık yeni sezonun başlamasıyla birlikte sulara inmeye başladı.
     Beyşehirli balıkçılar, tekne ve ağ malzemelerinin de bakımlarını yasak dönemde tamamlayarak gölde balık sezonuna hazır hale geldi.
    
     Muhabir : Şeref Yaşar
     Yayıncı : Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Beyşehir Gölünde avlanma sezonu törenle açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER