Belediye meclisinde nazım imar planının reddedilmesi

Belediye meclisinde nazım imar planının reddedilmesi -Belediye Başkanı Akdoğan: -Niğdede imar işlerinin hala anayasası olmadan gelişi güzel yürümesinin istendiği bir durum ortaya çıktı


NİĞDE (A.A) - Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, belediye meclisinde nazım imar planının reddedilmesiyle kentte imar işlerinin hala anayasası olmadan gelişi güzel yürümesinin istendiği bir durumun ortaya çıktığını bildirdi.
     Akdoğan, yaptığı açıklamada, Niğdenin nazım imar planı için meclisteki oylamada 12 kabul, 15 de ret oy kullanıldığını anımsattı.
     Niğdede 30 yıldır nazım imar planının kabul edilmediğini vurgulayan Akdoğan, şunları kaydetti:
     Niğdede imar işlerinin hala anayasası olmadan gelişi güzel yürümesinin istendiği bir durum ortaya çıktı. Biz çarpık yapılaşmadan geri dönmek, ilimizi sosyal donatı alanlarında rahatlatmak, imar konusunda birçok yeniliği, sosyal alanı ilimize kazandırmak istiyoruz ancak bütün bunlar meclis toplantısında reddedilmiş oldu. 5000lik nazım imar planı olmayan illere büyük yatırımcılar arsa alıp, alışveriş merkezleri, fabrika gibi yatırımlar yapmıyor. Niğdeyi bu çıkmazdan çıkaralım, iş sahalarını genişletelim, dış sermayeyi ilimize çekelim, çarpık yapılaşmadan ilimizi kurtaralım diye nazım imar planını oylamaya sunduk. Ret oyu veren arkadaşların gönülleri ne kadar rahat edecek, vicdanları ne kadar sızlayacak, ben bu durumu kamuoyunun ve Niğde halkının takdirine bırakıyorum.
    
     Muhabir: Betül Abbak
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber Belediye meclisinde nazım imar planının reddedilmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER