Avcılar doğaya yem bıraktı

Avcılar doğaya yem bıraktı -Siirt Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Gül: 6 kişilik gönüllü ekip ile buğdayları Kalender Dağı ve Botan kenarındaki sıra dağlarda kaya diplerine bıraktık


SİİRT (A.A) - Siirtte avcılar, yoğun kar yağışı nedeniyle yiyecek sıkıntısı çeken yaban hayvanları için doğaya yem bıraktı.
     Siirt Avcılar ve Atıcılar Spor Kulübü Derneği Başkanı Hüseyin Gül, yaban hayatı konusunda herkesin duyarlı olması gerektiğini belirtti. Doğal dengenin korunması için kaçak avlanmayla sürekli mücadele ettiklerini ifade eden Gül, yoğun kar yağışı nedeniyle yiyecek sıkıntısı çeken yaban hayvanları için doğaya yem bıraktıklarını söyledi.
     Gül, uzun yıllardan sonra ilk kez bu denli kar yağışı görüldüğünü belirterek, yağışın başta keklik, bıldırcın, kum kekliği gibi kuşlarla, tilki, kurt, tavşan gibi doğal ortamda yaşamını sürdüren birçok hayvanı açlıkla karşı karşıya bıraktığını ifade etti.
     Bunun üzerine dernek üyeleri olarak harekete geçtiklerini belirten Gül, Bir bölümünü kendi bütçemizden, bir bölümünü de hayırsever vatandaşlardan olmak üzere 150 kilogram et ve sakatat ile 400 kilogram buğday temin ettik. 6 kişilik gönüllü ekip ile buğdayları Kalender Dağı ve Botan kenarındaki sıra dağlarda kaya diplerine bıraktık. Kuşlar her taraf karla kaplı olduğu için kum banyosu ihtiyaçlarını ancak bu kaya diplerinde giderebiliyorlar. Kum banyosu yaparken buğdayları yiyerek ölümden kurtulacaklar dedi.
     Sivil toplum kuruluşları ve hayırsever vatandaşlara da çağrıda bulunarak duyarlı olmalarını isteyen Gül, hayvanlara yem bırakmak isteyen kişi ve kuruluşlara, yemin doğaya bırakılması konusunda yardımcı olacaklarını bildirdi.
    
     Muhabir: Ayhan Mergen / Meral Özdemir
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Avcılar doğaya yem bıraktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER