Bekir Boydak İlkokulunda Ahilik etkinliği

Bekir Boydak İlkokulunda Ahilik etkinliği


KAYSERİ (A.A) - Hacılar Bekir Boydak İlkokulunda Ahilik konulu etkinlik düzenlendi.
     Demokrasi ve İnsan Hakları Kulübünce organize edilen programa, Hacılar Kaymakamı Yasemin Özata Çetinkaya, Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Dekanı Prof. Dr. Ekrem Erdem, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Şener Serim, okul yöneticileri ve öğrenciler katıldı.
     Burada konuşan Hacılar Kaymakamı Çetinkaya, Hacılarda kadınların artık daha fazla alanda sosyal sorumluluk projesi içinde yer alacaklarını, kadınların tüketici konumundan üretici konumuna geçmelerini önemsediklerini söyledi.
     Dekan Prof. Dr. Erdem ise, Bacıyan-ı Rum Teşkilatının kurucusu olan Ahi Evranın eşi Fatma Bacının tarihteki önemine değindi.
     Demokrasi ve İnsan Hakları Kulübü Rehber Öğretmeni Sefure Deveci Çetinkayada Ahilik Teşkilatının kadın yapılanması olan Bacıyan-ı Rum Teşkilatı hakkında katılımcılara bilgi verdi.
     Çetinkaya, ilçedeki kadınların daha üretici olmaları ve sosyal sorumluluk projelerinde yer almaları için çeşitli araştırmalar yaptıklarını, ilçedeki kadınları bu projeler de gönüllü olarak bir araya getirmeyi amaçladıklarını dile getirdi.
     Etkinlikte, Demokrasi ve İnsan Hakları Kulübü öğrencilerinin oylarıyla Hacılar Bacıyan-ı Rum Mümesili seçilen Elif Bozdağa plaket verildi.
     İİBF Dekanı Prof. Dr. Ekrem Erdem, öğrencilere Ahilik kitabını imzaladı.
    
     Muhabir: Esma Aygün
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Bekir Boydak İlkokulunda Ahilik etkinliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER