AK Parti Manisa Milletvekili Yurttaş:

AK Parti Manisa Milletvekili Yurttaş: Çayı şekerle değil, üzümle için


MANİSA (A.A) - AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, uzun yıllar boyunca çayın yanında şeker yerine kuru üzüm kullanıldığını belirterek, vatandaşlara çay içerken tadlandırıcı olarak üzüm kullanmalarını tavsiye etti.
     Yurttaş, yaptığı yazılı açıklamada, günlük hayattta sabah kahvaltısından başlayarak, günün her saati çay tüketildiğini ve bu çayın çoğunlukla beyaz şeker ile içildiğine dikkati çekti.
     Bir çay bardağına ortalama 2 kesme şeker atıldığında 32 kalori alındığını ve bunun aşırı çay tüketilmesi halinde kilo sorununa yol açabildiğine işaret eden Yurttaş, şunları kaydetti:
     Obezite hızının artış gösterdiği çağımızda şeker tüketim miktarının azaltılmasını sağlamak da oldukça önemlidir. Türkiyenin dünya ticaretine konu olan ve ihracatta en fazla öneme sahip ürünlerinden biri olan Sultaniye tipi çekirdeksiz kuru üzümün yüzde yüzde 90ı Manisada yetiştirilmektedir. Bir çay bardağı çayın, ortalama 6 adet kuru üzümle tüketilebildiği ve bunun 6,68 kaloriye karşılık geldiği göz önüne alınırsa, sadece çayın yanında beyaz şeker yerine kuru üzüm tüketilmesiyle alınan günlük yüzde 79 oranında daha düşük kalori alınacağı anlamına gelmektedir. Eskiden çay, yöremizde kuru üzümle içilirdi, unutulan bu alışkanlığın tekrar kazanırsak, çayla birlikte alınan kalori miktarını da azaltmış oluruz. Çayı şekerle değil, üzümle için.
    
     Muhabir: Turgay Duyar / Binnaz Ersoy
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber AK Parti Manisa Milletvekili Yurttaş: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER