Bayramda Mevlana Müzesine ziyaretçi akını

Bayramda Mevlana Müzesine ziyaretçi akını -Türkiyenin en fazla ziyaret edilen müzelerinden Mevlana Müzesini bayram tatili boyunca 42 bin 293 kişi ziyaret etti


KONYA (A.A) - Türkiyenin en fazla ziyaret edilen müzelerinden Mevlana Müzesini Kurban Bayramı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tatili boyunca 42 bin 293 kişi ziyaret etti.
     Ayasofya ve Topkapı Müzesi ile Efes Ören Yerinden sonra en fazla ziyaretçi alan Mevlana Müzesini, her yıl yüz binlerce kişi ziyaret ederek, Mevlananın sandukası başında dua ediyor.
     Geçen yıl toplam 1 milyon 735 bin 424 kişinin gezdiği Mevlana Müzesi, bu yıl Kurban Bayramı ve Cumhuriyet Bayramında da ziyaretçi akınına uğradı.
     AA muhabirinin müze yetkililerinden aldığı bilgiye göre, 4 günlük Kurban Bayramı süresince müzeyi 30 bin 427 kişi ziyaret etti. 6 günlük bayram tatili boyunca gelen ziyaretçi sayısı ise 42 bin 293 oldu.
     Ziyaretçilerin 8 bin 544ünü yabancı turistlerin oluşturduğu bildirildi.
     Müzeyi geçen yıl 4 gün olan Kurban Bayramı tatilinde 18 bin 500 kişinin ziyaret ettiği, bu yıl ziyaretçi sayısındaki artışta Konya-Ankara Yüksek Hızlı Tren seferlerinin etkili olduğu kaydedildi.
    
     Muhabir: Ahmet Akbıyık / Rıfat Yerlikaya
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Bayramda Mevlana Müzesine ziyaretçi akını Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER