İşitme engelli kız okumak için yardım

İşitme engelli kız okumak için yardım bekliyor


ZONGULDAK (A.A) - Zonguldakın Ereğli ilçesinde üniversiteyi kazanan 18 yaşındaki işitme engelli Duygu Yalçın, okuyabilmek için hayırseverlerin desteğini bekliyor.
     Hacı Kadri Yılmaz Kardeşler Lisesinde öğrenimini tamamlayan ve yaklaşık 5 yıldır Duy-an Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde işitme ve konuşma konusunda destek eğitimi alan Yalçın, ekonomik zorluklarına rağmen ailesinin ve öğretmenlerinin de desteğiyle Anadolu Üniversitesi Engelliler Entegre Yüksek Okulu Bilgisayar Operatörlüğü Bölümünü kazandı.
     Yalçın, gazetecilere yaptığı açıklamada, ailesinin maddi durumunun yetersiz olmasından dolayı okuyamama ihtimalinin olduğunu, ancak kendisinin okumak istediğini söyledi.
     Kendi ayaklarının üzerinde yaşamını devam ettirmenin birinci hedefi olduğunu ifade eden Yalçın, İşitme engelli olmam bugüne kadar eğitimime engel olmadı. Bundan sonrada olmayacaktır. Tek isteğim maddi sorunlar yüzünden okulumdan ayrılmak zorunda kalmamak. Yöremizdeki duyarlı hayırseverlerin sayesinde bu zorluğu aşacağıma inanıyorum dedi.
     Duy-an Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkez Müdürü İsmail Demirel de, Yalçının üniversiteyi kazanması için okulundaki ve merkezlerindeki öğretmenlerin destek verdiğini vurgulayarak,öğrencilerinin mezun olup iş hayatına atılıncaya kadar maddi ve manevi olarak destek olmaya devam edeceklerini belirtti.
    
     Muhabir: Mustafa Kemal Bektaş / Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber İşitme engelli kız okumak için yardım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER