Baston ustası, Bitlis Tanıtım Günlerine hazırlanıyor

Baston ustası, Bitlis Tanıtım Günlerine hazırlanıyor


BİTLİS (A.A) - Ahlatlı baston ustası, 4-7 Nisan tarihleri arasında Ankarada düzenlenecek, Bitlis Tanıtım Günlerine hazırlanıyor.
     Baston ustası Refa Gökbulak, Ankara Kültür Merkezinde düzenlenecek etkinliğe, 300 bastonla katılmayı amaçladıklarını söyledi.
     Bitlis Tanıtım Günlerine her ilçenin ayrı ayrı stantlar açarak katılacağını ve tanıtım yapacağını belirten Gökbulak, kendisinin de el sanatları alanında Ahlat bastonlarını en iyi şekilde tanıtmak için büyük bir çalışma içine girdiğini belirtti.
     Program için 15 gündür gece-gündüz çalışarak çeşitli türlerde baston yaptığını belirten Gökbulak, el sanatlarının tanıtım için büyük önem taşıdığını söyledi.
     Bitlisin, tarihi, kültürel değerler ve el sanatları bakımından, büyük zenginliğe sahip olduğunu kaydeden Gökbulak, şunları kaydetti:
     Bu etkinliği çok önemsiyorum. Etkinliğe 100 çeşidin üzerinde, 300 bastonla katılmayı düşünüyoruz. Ahlat bastonları tarihi bir el sanatıdır. Kafa ve gövde çeşitlerine son yıllarda özellikle Selçuklu ve Osmanlı motiflerini işlemekteyiz. Tezhip, Rumi, ebru işlemeli bastonlarımız var. Bunun yanında tümü boynuz ve kılıçlı modellerimiz mevcut. Kartal, kuş, ördek, at ve güvercin gibi bir çok kafa modelleri var. Son yıllarda bastonumuz turistik ve hediyelik bir ürün oldu.
    
     Muhabir: Selcan Bayar
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Baston ustası, Bitlis Tanıtım Günlerine hazırlanıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER