Bartında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Bartında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlandı


BARTIN (A.A) - CHP Bartın İl Başkanlığı Kadın Kollarınca 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yürüyüşü düzenlendi.
     Partili kadınlar, Kemerköprü Meydanından başlayarak Yukarıçarşı Atatürk Anıtı önünde son bulan yürüyüş boyunca ellerinde pankart, düdük ve karanfillerle kadına yönelik şiddete karşı slogan attı
     Kadın Kolları Başkanı Fatma Özcan, yaptığı konuşmada, 8 Martın kadınların eşitlik, bağımsızlık, özgürlük, politik ve ekonomik haksızlıkların giderilmesi, cinsel ayrımcılığın sona erdirilmesi, kadınlara yönelik uygulanan her türlü şiddettin önlenmesi yolunda verilen mücadelenin simgesi olduğunu söyledi.
     Kadının ihmal edildiği bir toplumun varlığını sağlıklı sürdürmesinin mümkün olmadığını ifade eden Özcan,Türk kadını birçok haklarına Cumhuriyet ile kavuşmuştur. Yaşadığımız yüzyılda kadınların aile içinde şiddete maruz kalması kesinlikle kabul edilemez bir durumdur dedi.
    
     -Dünyada her üç kadından biri şiddete maruz kalıyor-
    
     Bartın Barosu Kadın Hukuku Komisyonu üyesi Tuğçe Gökçe Yurtbay da yaptığı basın açıklamasında, cinsler arası farklılığın insanın doğasında değil, toplumların yarattığı gerçeklikte olduğunu belirtti.
     Ülke refahının, kız çocuklarının iyi eğitilmesiyle mümkün olacağını belirten Gökçe, şunları kaydetti:
     Kadın ve erkek var olduğu günden bu yana ortak yaşam alanı olmasına rağmen dünya, erkeğin etrafında dönmüş, erkek merkezli hayat da kadını, erkeğin bakış açısına göre şekil almaya zorlamıştır. Dünyada her üç kadından biri hayatının bir döneminde şiddete maruz kalmaktadır. Her beş kadından biri cinsel tacize veya tecavüze uğramaktadır. Yeryüzünde işlerin yüzde 66sı kadınlar tarafından görülmekte, malların ise yüzde 99u erkeklere ait bulunmaktadır. Çarpıcıdır ki 18 yaşından küçük kızlarını evlendirmek için dava açan aile sayısı, bir önceki yıla göre yüzde 94,2 artmıştır.
    
     Muhabir: Selim Bostancı-Kasım Sakallı/Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Erdinç Aksoy
<< Önceki Haber Bartında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER