Çözüm süreci

Çözüm süreci -DP Genel Başkanı Uysal: -Türkiye, bu ülkenin elinde bir tutuklu, hükümlü olarak bulunan bölücü başından medet bekleyemez


KAYSERİ (A.A) - Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Türkiye, bu ülkenin elinde bir tutuklu, hükümlü olarak bulunan bölücü başından medet bekleyemez dedi.
     Partisinin il kongresine katılmak üzere kente gelen ve Kayseri Gazeteciler Cemiyetini ziyaret eden Uysal, burada yaptığı açıklamada, son dönemde yürütülen bir takım çalışmaların insanları rahatsız ettiğini dile getirdi.
     Meşru silah kullanma yetkisine sahip güvenlik güçlerinin, terör örgütü mensupları ile eşit tutulamayacağını anlatan Uysal, milletle muhabbetten başka hiçbir aracıya ihtiyaç duyulamayacağını belirterek, şunları söyledi:
     Türkiye, bu ülkenin elinde bir tutuklu, hükümlü olarak bulunan bölücü başından medet bekleyemez. Son yapılan sızdırmalarla birlikte bölücü başının liderliğinde, bölücü başının direktifleri doğrultusunda, kanaatim o dur ki Türkiyede terör örgütleri mensuplarının iddialarını koruduklarını, hiçbir şekilde iddialarından vazgeçmediklerini ifade eder bir algıyı yaratmak maksadıyla sürecin yürütüldüğünü görüyoruz. Bu yürütülen sürecin terör örgütüne zaman ve zemin kazandırmaktan öte bir anlamı olmadığını düşünüyoruz. Bu yüzden süreçle birlikte Türkiyenin hiçbir şekilde kabul edemeyeceği, bölgenin meşru temsilcisi PKK terör örgütünün getirilebilecek toplumsallaşma ve siyasallaşma zeminlerini açtığını görüyoruz.
     Büyük Türkiyeyi inşa etme yolunda halkın karşısında olduklarını dile getiren Uysal, bu kapsamda Anadoluyu karış karış dolaşmaya devam ettiklerini vurguladı.
     Ziyaretin sonunda Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya Uysala kentte faaliyet gösteren basın yayın organları hakkında bilgi verdi.
    
     Muhabir: Musa Özyürek / İsmail İçer
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER