Barış ve kardeşlik için 12 dilde

Barış ve kardeşlik için 12 dilde dua ettiler -Sakaryada öğrenciler ve öğretmenler, İngilizce, Almanca, Türkçe, Kürtçe ve Arapça dua ederek, barış ve kardeşlik mesajı verdi


SAKARYA (A.A) - Sakaryada öğrenciler ve öğretmenler, barış ve kardeşlik mesajı vermek için 12 dilde dua etti.
     Adapazarı Kültür Merkezinde (AKM) "diller duaya, dualar barışa" sloganıyla düzenlenen programda öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar, barışın dünyaya hakim olması için Türkçe, İngilizce, Kürtçe, Arapça, Almanca, Fransızca, Abhazca, Adigece, Çerkezce, Rumence ve Boşnakça dua okudu.
     Sakarya Gönüllü Eğitimciler Derneği Başkanı Rüstem Budak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiyede ve dünyada her dönemde insanların aradığı en büyük umudun ve arayışın barış olduğunu söyledi.
     Budak, barışın tüm dil, din, ırk, renk ve farklı coğrafyalarda gerçekleşmesi gerektiğini belirterek, şöyle konuştu:
     "Barış, sadece bir bölgeye, dile ve çevreye has bir durum değildir. Barış, insanlığın en büyük umudu ve yaşama mücadelesidir. Barışı en güzel şekilde ifade ve temsil eden şeyin dua olacağına inanıyoruz çünkü dua, bütün insanlığın en ortak dillerinden birisidir. Farklı dillerimiz olsa da, farklı coğrafyalar da yaşasak da hepimiz barış için dua ediyoruz. Feta girişimcileri, insanları duaya çağırmak için bu etkinliği düzenledi.
     Ortak dillerle ifade edilecek barış duasına insanlığın da amin diyeceğine kalbimizle inanıyoruz."
    
     Muhabir: Çağrı Turgut
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Barış ve kardeşlik için 12 dilde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER