Bandırma Ticaret Odası Başkanı Kocaman:

Bandırma Ticaret Odası Başkanı Kocaman: -Bandırma, cazibe merkezi oluyor


BALIKESİR (A.A) - Bandırma Ticaret Odası Başkanı Osman Kocaman, ilçenin cazibe merkezi olmaya başladığını söyledi.
     Kocaman, yaptığı açıklamada, Bandırmanın, 25 kilometre yarı çaplı bir dairenin merkezi olarak, doğa, tarih, deniz turizmi, sanayi ve ticarette büyük potansiyele sahip olduğunu söyledi.
     Yenilenebilir enerji yatırımlarının yoğunlaştığı bir bölge olmasıyla Bandırmanın, çok önemli bir konumda bulunduğunu dile getiren Kocaman, şöyle devam etti:
     Tüm bu özelliklerin üzerine bir de İstanbul gibi bir dünya metropolüne, deniz yoluyla iki saatlik bir uzaklıkta bulunması, kara yolu bağlantılarının, duble yola dönüştürülmüş olması dolayısıyla Bandırma, cazibe merkezi oluyor. BALO projesiyle de önemi gittikçe artıyor. Makine, kimya, gıda, tarım, hayvancılık, lojistik gibi çeşitli alanlarda üretim yapan ve hizmet veren firmalar, Bandırmanın çok kimlikli ekonomisine katkı sağlıyor. Çok kimlikli yapıyı, ekonomik krize şemsiye olarak düşünebiliriz. Tek sektörün hakim olduğu bölgelerde işler iyi giderse her şey çok iyi gitmekte ama o sektör, krize girdiğinde, o kent ve çevresi adeta çöküntüye uğramaktadır. Bandırma geçmişte bunu yaşadı ama artık çeşitlilik başladı.
     Bandırmanın, bir sanayi, ticaret ve öğrenim kenti, bir lojistik üssü olma yolunda ilerlediğini belirten Kocaman, Ama dekanı bile bulunan Denizcili Fakültesinin bir türlü faaliyete geçememesi nedeniyle sıkıntılıyız. Tabii ki, iş dünyası olarak üzerimize düşeni yapacağız. Bu konuda oda ve borsa olarak taahhütte bulunduk. TOBBun da desteğini bekliyoruz. Ülkemiz denizcilik sektörünün ve bölge gençlerinin ihtiyacı olan bu fakülte için herkesin desteği, güç birliği gerekmektedir dedi.
    
     Muhabir: Ahmet Pesen
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Bandırma Ticaret Odası Başkanı Kocaman: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER