Bandırmadan kısa kısa

Bandırmadan kısa kısa -AK Parti Milletvekili Öztaylan: Başbakanımızın dünya lideri olduğu bir kez daha görüldü


BALIKESİR (A.A) - AK Parti Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan, İsrailin Türkiyeden özür dilemesine ilişkin Başbakanımızın dünya lideri olduğu bir kez daha görüldü dedi.
     Öztaylan, yaptığı açıklamada, Mavi Marmara Gemisine yapılan saldırının, kasıtlı ve mazlum insanlara yönelik olduğunu söyledi.
     Türk milletinin, Filistin halkına yardım götürürken saldırıya uğradığını ve 9 kişinin şehit olduğunu dile getiren Öztaylan, şunları kaydetti:
     O günkü görüntüler halen hafızamızda canlı olarak duruyor. Geç kalınmış bir özür olan bu tutum, Türk milletinin her zaman olduğu gibi bir kez daha mazlumun yanında, zalimin karşısında olduğunu tüm dünyaya gösterdi. Başbakanımız, dünya liderimiz o gün Türk milletine bir söz verdi. Sadece özürle de yetinilmemiştir. Bizim ilişkilerin normalleştirilmesi için üç tane isteğimiz vardı. İkinci isteğimiz öldürülen kişilerin ailelerine tazminat verilmesiydi. Tazminat şartını da kabul etmişlerdir. Üçüncü şartımız da Gazzeye ablukanın kaldırılmasıydı. Esasen en önemli şart buydu. Türkiye, Gazzeye ablukanın kaldırılmasını çok istiyordu. Bu sonuçlar, Türkiye açısından büyük bir diplomatik zaferdir. Başbakanımızın dünya lideri olduğu bir kez daha görüldü.
    
     -Balıkesir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mengüçün açıklaması-
    
     Balıkesir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Metin Mengüç, İlimizdeki spor etkinliklerinde fair-play dışına çıkılmasına kesinlikle izin vermeyeceğiz dedi.
     Zeytinlispor-Ayvalık Barbaros Sefaspor maçında çıkan olayların ardından kararlılıklarını ortaya koyarak, Zeytinlisporu bir alt lige düşürüp, 2013-2014 sezonu için sahalarını da kapattıklarını vurgulayan Mengüç, şunları söyledi:
     İlimiz sınırları içinde 120si futbol branşı olmak üzere diğer branşlarda faaliyet gösteren toplam 210 spor kulübü bulunuyor. Yine her çeşit kategori dahil 8 bini futbolcu olmak üzere toplam 40 bin sporcuya sahibiz. Sporcu sayısı açısından ülkemizdeki iller arasında ilk 10 içindeyiz. Ancak Balıkesirin nüfusunun 1 milyon 150 bin olduğu düşünüldüğünde bu sayının daha da artması gerektiğine inanıyorum.
    
    
     Muhabir: Ahmet Pesen
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Bandırmadan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER