Balıkesirde korsan kitap ve CD

Balıkesirde korsan kitap ve CD-DVD operasyonu -Edremit, Bandırma ve Ayvalıkta düzenlenen operasyonlarda toplam 25 bin 775 korsan materyal ele geçirildi


BALIKESİR (A.A) - Edremit, Bandırma ve Ayvalıkta düzenlenen operasyonlarda toplam 25 bin 775 korsan materyal ele geçirildi.
     İl Emniyet Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ile Bandrol Uygulamasına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik kapsamında Ayvalık, Edremit ve Bandırma ilçe merkezleri ile bağlı yerleşim birimlerindeki iş yerlerinde denetim yapıldı.
     Kontrollerde, Ayvalıktaki 7 iş yerinde sahte bandrollü ve bandrolsüz kitap ile CD-DVDlerden oluşan, piyasa değeri 75 bin lira olan toplam 10 bin 371 korsan materyal ele geçirildi.
     Bandırmadaki 14 iş yerinde, piyasa değeri 65 bin lira civarında olan toplam 7 bin 284, Edremitte ise 19 iş yerinde, piyasa değeri yaklaşık 110 bin liralık toplam 8 bin 120 korsan materyale el konuldu.
     Toplam 25 bin 775 korsan materyalin ele geçirildiği operasyonlarda, iş yerleri sahipleri hakkında yasal işlem yapıldığı bildirildi.
    
     Muhabir: Zafer Akpınar
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Balıkesirde korsan kitap ve CD Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER