Baksı kapılarını Mesafe ve Temas için

Baksı kapılarını Mesafe ve Temas için açıyor -Bayburtta 2 yıl önce kurulan Baksı Müzesi, yeni sezonda Mesafe ve Temas başlıklı atölye çalışmalarına ev sahipliği yapacak


BAYBURT (A.A) - Bayburtta 2 yıl önce kurulan Baksı Müzesi, yeni sezonda Mesafe ve Temas başlıklı atölye çalışmalarına ev sahipliği yapacak.
     Kentin Bayraktar köyünde, Çoruh Vadisine bakan bir tepeye 2 yıl önce Baksı Müzesini kurarak hayalini gerçekleştiren sanatçı ve eğitimci Hüsamettin Koçan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Baksı Müzesinin Türkiyede kültür alanında yaşanan yabancılaşma kavramına çare olması amacıyla kurulduğunu söyledi.
     Yörenin büyük göç verdiğini dile getiren Koçan, Müze kurulurken bu göçlere üretim yoluyla dur denilebilir miyiz, kültür erozyonu nasıl engellenebilir diye düşündük. Atölyelerimiz var, atölyelerde kadınlarımız üretiyorlar. Bütün mesele göçü durdurabilme meselesi. Herkesin doğduğu topraklarda doyması, ekonomik ihtiyaçlarını karşılaması ve üretmesi lazım. Bunu sağlayacak atölyelerimiz şeklinde konuştu.
     Koçan, Baksı Müzesinin bu sezon Mesafe ve Temas başlıklı atölye çalışmalarına ev sahipliği yapacağını anlatarak, Bu sene Mesafe ve Temas kavramını ele aldık. Mesafe, Baksı uzak diyorlar. Halbuki temas halindeyiz. Baksı Vakfı olarak, yeniden üretebilmek için çeşitli bölümler olsun istedik. Dedik ki bu mesafe, temas kapsamında Bayburtta ciddi istihdam oluşturulsun dedi.
     Hüsamettin Koçan, 23 Haziran Cumartesi açılacak serginin dört bölümden oluştuğunu belirterek, İlk bölümde resim, heykel, video ve fotoğraf eserleri yer alacak. İkinci bölüm tasarım üzerine eserleri içeriyor. Burada 15 tasarımcının Bayburt hakkında yaptığı araştırma sonucu yöresel tasarımlar sergilenecek. Üçüncü bölümde istihdama yönelik moda tasarımları, ehram ürünleri sergilenecek. Dördüncü ve son bölümde Bayburt yöresindeki eski tatlar incelenerek yeni menüler üretilip pazarlanması, ayrıca bu menülerdeki yemek malzemelerinin satışa sunulması hedefleniyor diye konuştu.
    
     Muhabir: Abdulkadir Nişancı /Fatih Mehmet Özcan/ Tuncay Bekar
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Baksı kapılarını Mesafe ve Temas için Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER