Bakan Ekerin açıklamaları fındık üreticisini sevindirdi

Bakan Ekerin açıklamaları fındık üreticisini sevindirdi -Ulusal Fındık Konseyi ve Ordu Ticaret Borsası Başkanı Gürsoy: Fındıkta alan bazlı destekleme uygulamasının devam edeceği yöndeki müjdesinden dolayı Bakanımıza ve emeği geçen herkes


ORDU (A.A) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Ekerin, fındıkta alan bazlı destekleme uygulamasının devam edeceği yöndeki açıklamaları, Ordudaki üreticileri sevindirdi.
     Ulusal Fındık Konseyi ve Ordu Ticaret Borsası Başkanı Necdet Gürsoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bakan Ekerin açıklamalarının fındık piyasasında olumlu karşılandığını belirterek, Beklediğimiz bir açıklamaydı, doğru olan da buydu dedi.
     Bölgedeki üreticilerin, destekleme uygulamasının devam etmesi dolayısıyla sevinçli olduğuna işaret eden Gürsoy, şunları kaydetti:
     Fındıkta alan bazlı destekleme uygulamasının devam edeceği yöndeki müjdesinden dolayı Bakanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Doğru olan buydu. Çünkü gerek Ulusal Fındık Konseyi olarak ve gerekse Ordu Ticaret Borsası olarak Bakanlığa verdiğimiz rapor ve birebir konuşmalarımızda, fındık üreticisinin fındığın sistemini kurana kadar en azından 3 yıl daha bu desteklemelerin devam etmesi gerektiğini söylemiştik. Zaten Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanımız sayın Mehdi Eker gördüğümüz kadarıyla her zaman üreticinin yanında ve üreticinin lehine olan politika izlemektedir. Fındıkta uygulanacak alan bazlı desteğin yetkili bir ağızdan söylenmesi fındık piyasasını gerçekten memnun etmiştir. Burada özellikle Ordulu olan İçişleri Bakanımız sayın İdris Naim Şahinin de yöremizin fındıktaki sorunlarının çözümü noktasında büyük katkısı olduğuna inanıyorum. Bundan dolayı herkese tüm üreticiler adına teşekkür ediyorum.
     Gürsoy, Bakan Ekerin açıklamalarının ardından süreci üreticiler adına takip edeceklerini de sözlerine ekledi.
    
     -Ordu Ziraat Odası Başkanı Avcının açıklamaları-
    
     Ordu Ziraat Odası Başkanı Necat Avcı ise Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı sayın Mehdi Ekerin, fındıkta alan bazlı destekleme uygulamasının devam edeceği yönündeki açıklamaları üreticiyi sevindirmiştir dedi.
     Açıklamanın geç de olsa gelmesinin memnuniyet verici olduğunu kaydeden Avcı, şunları söyledi:
     Fındıkta alan bazlı destekleme uygulamasının devam edeceği açıklaması üreticiyi sevindirmiştir. Üreticiye beklenen müjde en sonunda verilmiştir. Bizler bu müjdenin daha erken verilmesini beklerdik ama olmadı. Çünkü yeni sezon fındıkları daha erken açıklamalar karşısında bu kadar fazla pazara inmezdi. Fındık fiyatları 4 lira seviyelerinden daha yukarıda işlem görürdü. Ancak yine de geç gelen bu açıklama bizleri ve tüm üreticileri mutlu etmiştir. Şimdi ödeme tarihlerinin bir an önce belirlenmesini bekliyoruz. En azından bu sürecin çok uzun sürmemesini temenni ediyoruz. Ne kadar hızlı bir tarih açıklanırsa üreticiler adına o kadar iyi olur diye düşünüyoruz.
    
     Muhabir: Hayati Akçay / İlyas Gün
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Bakan Ekerin açıklamaları fındık üreticisini sevindirdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER