Babalar Günü

Babalar Günü -Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencileri, Vanda meydana gelen depremlerde kendilerini yalnız bırakmayan Rektör Battalı yılın babası seçti


VAN (A.A) - Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) öğrencileri, Vanda meydana gelen depremlerde kendilerini yalnız bırakmayan Rektör Prof. Dr. Peyami Battalı yılın babası seçti.
     Kentte yaşanan depremlerde kendilerini yalnız bırakmayan YYÜ Rektörü Battalı yılın babası seçen öğrenciler, YYÜ yerleşkesindeki konuk evi bahçesinde düzenlenen törenle Battala hediyesini verdi.
     Törende duygulu anlar yaşayan Battal, çocuklarım diye hitap ettiği öğrencilerin sürprizi karşısında sevinç ve hüznü bir arada yaşadığını belirtti.
     Kentteki depremlerden sonra okulun tatil edildiğini ve öğrencilerden bir süre ayrı kaldığını anlatan Battal, şöyle konuştu:
     Öğrencilerimiz, depremden sonraki süreçte ağır kış şartlarında okumaya çalıştılar. Bizler de onlara yardımcı olmak için gece gündüz çalıştık. Kendi prefabrike evimi ve hocalarımızın evlerini yurda dönüştürerek çocuklarımız oralarda barındırdık. Hamdolsun o dönemde hiçbir çocuğumuz dışarda kalmadı. Bu çocuklardan aldığım hediye benim için çok çok önemli. Üzerimdeki gömleği, bana babalar günü hediyesi olarak kızlarım almıştı. Şu an öğrencilerimden aldığım babalar günü hediyesi de bu gömlek kadar değerli ve çok önemlidir. Ben onlara öğrencilerim demek istemiyorum. Çünkü onlar benim öz çocuklarım kadar yakındır. Sağ olsunlar, onların desteğiyle üniversitemiz bugünlere getirdik. Ben çocuklarımın hepsine çok teşekkür ediyorum.
     Öğrenciler adına konuşan Sosyoloji Bölümü 2. sınıf öğrencisi Fatma Nur Kuralkan da deprem anında ve sonrasında kendilerini yalnız bırakmayan, barınma, yeme, içme sorunlarını gideren Battalı, yılın babası seçmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
     Kentteki depremlerde hem maddi hem de manevi kayıplar yaşadıklarına değinen Kuralkan, Bu süreçte bizlere çok destek oldunuz, muhabbet kurdunuz, psikolojik destek sundunuz. Bundan dolayı biz öğrenciler size minnettarız ve teşekkürlerimizi sunuyoruz. Biz, YYÜlü öğrencileriniz, çocuklarınız ve aydınlık nesliniz olarak sizin babalar gününüzü kutlar, daha iyi ve daha çok çocuklarınızın olmasını temenni ediyoruz dedi.
    
     Muhabir: Necat Hasar
     Yayıncı: Levent Harman

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER