Azerbaycanlı hasta Kocaelide gördüğü tedaviyle yürümeye

Azerbaycanlı hasta Kocaelide gördüğü tedaviyle yürümeye başladı (Fotoğraflı - Görüntülü)


KOCAELİ (A.A) - Azerbaycanda omurilik felci geçirdikten sonra vücudunu hareket ettiremeyen Metanet Nagiyeva (50), Kocaelide bir aylık tedavi sonucu yürüteç eşliğinde yürümeye başladı.
     Azerbaycanda 2 yıl önce rahatsızlanarak hastaneye giden ve Jinekolog olan Nagiyevaya kalp damarlarında tıkanıklık olduğu teşhisi konularak anjiyo yapıldı.
     Anjiyo sırasında komaya giren ve uyandığında omurilik felci geçirdiği belirlenen Nagiyevanın, iyileşmek için İran ve Rusyadaki çeşitli hastanelere başvurarak tedavi gördü.
     Buradaki tedavilerinden bir sonuç alamayan Nagiyeva, internetten yaptığı araştırmada sonucunda, Kocaelideki özel bir fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezine gelerek tedavi olmaya başladı.
     Yaklaşık bir aylık tedavisinin ardından yürüteç yardımıyla yürümeye başlayan Nagiyevanın 3 hafta sonra kendi başına yürümesi planlanıyor.
     Nagiyevanın tadavi gördüğü hastanenin başhekimi Ertunga Öney gazetecilere yaptığı açıklamada, hastanın 4 haftadır hastanelerinde tedavi edildiğini belirterek, hastanın geldiğinde çok ağrılı olduğunu ve hareket edemediğini söyledi.
     Hastanın şu anda çok rahat oturduğunu dile getiren Öney, Ayağa kalkıyor, yürüteç ile yürüyor. Bu aşamaya geldi. Kendisi de bundan çok memnun ve mutlu. Herhalde 2-3 hafta sonra kendi başına yürür hale geldikten sonra da kendisini taburcu edeceğiz dedi.
     Öney, Lokomat cihazı sayesinde hastaların tedaviye daha çok uyum sağladıklarına dikkat çekerek, Yurt dışından dahi hastalar geliyor. Bu tür hastaların ülkemizde tedavi olması, ülkemizin sağlık turizmi açısından potansiyelini yerine getirebilmesi ve daha fazla hastaya bakabilmesi açısından çok önemli. Sağlık turizminin ilerleyen yıllarda, orta vadede ülkemizin en önemli gelir kaynağına dönüşeceğine inanıyorum diye konuştu.
     Nagiyeva ise 2 yıl önce Azerbaycanda anjiyo olurken bu hale geldiğini belirterek, Yürüyemedim, bacaklarım da tutuldu kollarım da. Vücudumda yatak yaraları oldu. İranda, Moskovada, Azerbaycanda tedavi oldum. Türkiyeye git dediler, internetten burayı buldum. Geldim çok memnunum. Hekimlerden çok razıyım. Buradan tamamen yürüyerek çıkacağımı düşüyorum ona göre geldim ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: Yunus Emre Günaydın
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Azerbaycanlı hasta Kocaelide gördüğü tedaviyle yürümeye Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER