Kayserispor alt yapısına tecrübeli teknik adam

Kayserispor alt yapısına tecrübeli teknik adam -Sarı-kırmızılı kulüp, Barcelona ve Ajaxta da çalışan Hollandalı Gerard Van Der Leme alt yapıda görev verdi (Fotoğraflı - Görüntülü)


KAYSERİ (A.A) - Spor Toto Süper Lig takımlarından Kayserispor, Barcelona ve Ajax alt yapılarında çalışan Hollandalı teknik adam Gerard Van Der Leme alt yapıda görev verdi.
     Genel Menajer Süleyman Hurma, Gerard Van Der Lem, Teknik Direktör Şota Arveladze ve bazı yöneticilerle Kadir Has Spor Tesislerinde basın toplantısı düzenledi.
     Lem ile anlaşmalarını, Kayserisporun geleceği adına çok önemli gördüklerini dile getiren Hurma, sözlerine şöyle devam etti:
     Bugüne kadar Kayserispor kendi sportif yapılanması içerisinde genç oyuncuları bulan bir kulüptü. Bundan sonra Kayserispor aynı zamanda genç oyuncuları yetiştiren bir kulüp olacak. Futbol kariyeri çok büyük başarılarla dolu olan Lemi Kayserisporun alt yapısının başına getirdik. Bundan dolayı çok mutluyum. Gerard, hem Ajax, hem de Barcelonada üst düzey ve genç departmanların başında bulunmuş, bir çok milli takımda görev almış çok önemli bir teknik adam. Hem alt yapımızın yeniden yapılanması, hem de Kayserisporda çalışan teknik adamların eğitimi için çalışacak. Bu projeye çok inanıyoruz.
     Süleyman Hurma, kulüp olarak bundan sonra alt yapıya daha fazla yatırım yapacaklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:
     Üzülerek söylüyorum ki, 80 milyonluk Türkiyede kendi evlatlarımızı yetiştirmekte ve geliştirmekte çok ciddi sıkıntı çekiyoruz. Kendi çocuklarımızı yetiştirmek için yabancı yasağının kaldırılması gibi akla uygun olmayan düşünceler ortaya atılıyor. Oysa ki, yabancıların buraya gelmesini engelleyerek değil, kendi çocuklarımızı onlarla rekabet edebilecek seviyeye getirerek futbolumuzu ayağa kaldırabiliriz. Futbolda ileri gitmiş ülkelerin tamamında yabancı oyuncular serbest ama kendi çocuklarını doğru yöntemle eğitebildikleri için futbolda söz sahibi oldular. Biz de bunu yapabilmeyi umuyoruz.
     Gerard Van Der Lem de Kayserisporda çalışmaktan büyük mutluluk duyacağını belirterek, hedeflerinin her yıl alt yapıdan en az bir futbolcuyu A takıma kazandırmak olduğunu söyledi.
     Teknik Direktör Şota Arveladze de, Kayserisporun teknik kadro ve tesisleriyle alt yapısını güçlendirdiğini söyledi.
    
     Muhabir: Mustafa Önal / Mustafa Yıldız
     Yayıncı: Fatih Ferhat Sürmeli
<< Önceki Haber Kayserispor alt yapısına tecrübeli teknik adam Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER