Aydınlı milli mücadele kahramanları için tanıtım

Aydınlı milli mücadele kahramanları için tanıtım atağı -Valilik, Aydınlı milli mücadele kahramanlarını afiş, pankart ve reklam panoları aracılığıyla kamuoyuna tanıtacak -Aydın Valisi Kerem Al: Milli mücadele kahramanlarının genç ku


AYDIN (A.A) - Gökmen Şireci - Aydın Valiliği tarafından Cumhuriyetin 90. yılına özel olarak hazırlanan ve yıl sonuna kadar sürdürülecek proje kapsamında, Aydınlı milli mücadele kahramanları, afiş, pankart, reklam panoları aracılığıyla kamuoyuna tanıtılırken, adları ise cadde, sokak ve meydanlara verilerek zihinlere kazınmaya çalışılacak.
     Aydın Valisi Kerem Al, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhuriyetin 90. yılında Aydın İlinin Milli Mücadele Kahramanlarını Anma Projesini hayata geçirdiklerini, milli mücadelenin Aydınlı kahramanları olan Mehmet Esat İleri, Binbaşı Şükrü Aydınlı, Miralay Şefik Aker, Yörük Ali Efe, Demirci Mehmet Efe, Mestan Efe, Efe Ayşe ve Danişmentli İsmail Efenin özellikle genç kuşaklara tanıtımı için önemli çalışmalara imza atılacağını kaydetti.
     Genç nesillerin milli mücadelenin hangi şartlarda kazanıldığını kavrayıp tarih bilinci kazanması açısından projeyi çok önemsediklerini dile getiren Al, şunları söyledi:
     Çağımızda bir hafıza sorunu var. Özellikle genç kuşaklar tarafından milli mücadele ve kahramanlarının bilinmesini arzuluyoruz. Yine bu çerçevede bir tarih ve vatan bilinci oluşmasını öngördük. Genç kuşakların bu toprakların hangi fedakarlıklar sonucunda vatan yapıldığı noktasında bilinçlendirilmesi gerekiyor. Aydın Valiliği olarak bunları çok önemsiyoruz.
    
     -Diğer illerde de benzer projelerin yapılmasını arzuluyoruz
    
     Yıl sonuna kadar sürecek proje kapsamında her ay bir milli mücadele kahramanının tanıtımına ağırlık verileceğini aktaran Al, konferans ve seminer gibi etkinliklerin yanı sıra öğrencilere yönelik çeşitli yarışmaların düzenleneceğini, milli mücadele kahramanlarının tanıtımı için çalışmalar gerçekleştirileceğini belirtti.
     Al, şu ifadeleri kullandı:
     Her ay bir milli mücadele kahramanının tanıtılması hedeflendi. Bu kahramanlarımızın adlarının yaşatılması, sokak ve caddelere adlarının verilmesi, afiş, pankart, reklam panoları, yerel gazeteler ve billboardlar aracılığıyla kamuoyunun milli mücadele kahramanları hakkında bilgilendirilmesi söz konusu olacak. Ayrıca yakınlarının da düzenlenecek toplantılara davet edilmesi bir vefa borcudur, bir kadirşinaslıktır, bunu gerçekleştireceğiz. Yerelde başlayan bu tanıtım mutlaka ulusal ölçekte de etkisini gösterecek, belki de bir çarpan etkisi yapacak. Diğer illerde de benzer projelerin yapılmasını arzuluyoruz.
    
     -Proje, kahramanın torunlarını duygulandırdı-
    
     Öte yandan Aydınlı milli mücadele kahramanlarının hayatta olan yakınları da projeden duydukları memnuniyeti ifade etti.
     Aydınlı milli mücadele kahramanlarından Mehmet Esat İlerinin torunu Mehmet Kemal İleri, Dedemizle iftihar ediyorduk, daha çok gurur duyduk. Dedemizin hakkında yapılan araştırmalara göz attığımızda bizim dahi şimdiye kadar bilmediğimiz bazı noktaları öğrenme imkanı yakaladık. Aydın Valiliğine bu duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyoruz dedi.
     İlerinin diğer torunu Çiçek Şimşir de duygularını şu şekilde dile getirdi:
     Bunca yıldan sonra milli mücadele kahramanı olan dedemin hatırlanması beni onurlandırıp sevindirirken bu tür girişimlerin gecikmiş olması da beni üzdü. Bu vatanı bize kazandıran kahramanlarımıza çok değer vermemiz gerekiyor. Özellikle öğrencilere, genç nesillere bu duyguları aşılamak çok önemli. Aydın Valiliğinin bu girişimi bizi çok duygulandırdı. Kendilerine minnettarız.
    
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber Aydınlı milli mücadele kahramanları için tanıtım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER