Atıcılık onlar için ata mirası

Atıcılık onlar için ata mirası -Yalovada yaşayan Külüşlü ailesinin üç ferdi, üç nesildir atıcılıkla uğraşıyor -Trap atıcılık sporcusu Uğur Külüşlü: Dedem, atıcılığı bana teknikleriyle öğretti. Babamın profesyonel bir avcı o


YALOVA (A.A) - İsmail Ersan - Yalovada, Külüşlü ailesinin üç ferdi, ata mirası olarak gördükleri atıcılığı üç nesildir sürdürüyor.
     Merkeze bağlı Sugören köyünde yaşayan ve çevresinde iyi bir avcı olarak tanınan İsmail Külüşlü (78), önce oğlu Yaşar Külüşlüyü (48) yetiştirdi. Dedesi ve babasının deneyimlerinden yararlanan Uğur Külüşlü (18) de atıcılıkta milli takıma kadar yükselmek için çalışmalarını sürdürüyor.
     Yalova Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi son sınıfında öğrenimine devam eden trap atıcılık sporcusu Uğur Külüşlü, AA muhabirine, atıcılığa, dedesi ve babasının çalışmalarını görerek 10 yaşında başladığını söyledi.
     İlk çalışmalarını, babasıyla gittiği poligonda yaptığını belirten Külüşlü, atıcılık tekniklerini hem ondan hem de dedesinden öğrendiğini bildirdi.
     Külüşlü, yaşadığı çevrede poligon bulunmadığı için antrenmanlarını arazide sürdürdüğünü dile getirerek, şöyle konuştu:
     Bölgesel yarışlarda şimdiye kadar birçok madalya aldım. Bursa Mustafa Kemal Paşa Merkez Avcılık Atıcılık İhtisas Spor Kulübü adına yarışlarda 8 madalya kazandım. Dedem ve babamın destekleri sayesinde Türkiyede lisanslı sporcu olarak adımı duyurmaya çalıştım. Yalova adına ilk katıldığım yarış, geçen ay Eskişehirde yapıldı. Türkiye Trap Atış Şampiyonası grup elemelerinde 12 sporcunun yer aldığı gençler kategorisinde 4üncü oldum. Bu başarıyı yabana atmamak lazım. Bu başarı, dedem ve babamın destekleri sayesinde oldu. Dedem, atıcılığı bana teknikleriyle öğretti. Babamın profesyonel bir avcı olmasından dolayı da ondan çok şey öğrendim.
     Antrenman koşullarının iyileşmesi halinde daha başarılı olabileceğini anlatan Külüşlü, yetkililerden poligon yapılması için destek istedi.
     Külüşlü, Türkiye şampiyonluğunu kazanıp milli takıma katılmayı amaçladığını bildirerek, Oğuzhan Tüzün ve Alp Kızılsu gibi atıcılıkta başarılar elde eden sporcuları örnek aldığını sözlerine ekledi.
    
     -Trap atışlarında ilk hedef güvercinlerdi-
    
     Yaşar Külüşlü de uçan hedef atıcılığı diye nitelenen trap atıcılığının, tarihte ilk kez, uçurulan güvercinlere yapılan atışlarla başladığı bilgisini verdi.
     Pek çok insanın kabullenemeyeceği bu kötü yönteme kısa sürede son verilerek, makinelerle fırlatılan kil plakalara atışlar yapıldığını söyleyen Külüşlü, Fırlatma makineleri çıktıktan sonra güvercin katliamına son verildi. Zaten şimdi güvercinle olsa birçoğumuz bu sporu yapmazdık dedi.
     İsmail Külüşlü ise torununun küçük yaşlardan bu yana atıcılığa meraklı olduğunu ve ona çok güvendiğini dile getirdi.
    
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Atıcılık onlar için ata mirası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER