Aşık Veyselin ölümünün 40. yıl dönümü

Aşık Veyselin ölümünün 40. yıl dönümü -Sivasta anma programı düzenlendi


SİVAS (A.A) - Halk Ozanı Aşık Veysel Şatıroğlunun ölümünün 40. yıl dönümü dolayısıyla Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ve Muzaffer Sarısözen Güzel Sanatlar Lisesi işbirliğinde fotoğraf sergisi ve anma programı düzenlendi.
     Muzaffer Sarısözen Güzel Sanatlar Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen Aşık Veysel Fotoğraf Sergisinin açılışı Vali Zübeyir Kemelek ve Aşık Veyselin oğlu Ahmet Şatıroğlu tarafından gerçekleştirildi. Sergiyi gezen protokol üyeleri daha sonra Muzaffer Sarısözen Güzel Sanatlar Lisesince hazırlanan Aşık Veyseli anma programına katıldı.
     Programda konuşan Kültür ve Turizm İl Müdürü Kadir Pürlü, Aşık Veyselin büyük bir halk ozanı, gönül adamı ve halk düşünürü olduğunu belirterek Veyseli bu asırda yorumlarken yeniden onun şiirlerini, hayatını incelemek gerektiğine inanıyorum. Aşık Veysel, aşıklık geleneğine çok büyük katkılar sağlamış bir insandı. Onu anlamak için şiirlerini okumak gerekir. Birlik, beraberliği aşılayan halk düşünürüdür. Ondan her zaman alacağımız fikirler vardır diye konuştu.
     Daha sonra kürsüye çıkan Ahmet Şatıroğlu da babasını anlattı.
     Aşık Veyselin kendi sesinden eserlerin çalındığı programda Aşık İsmeti ve öğrenciler Aşık Veyselin eserlerini seslendirdi.
     Duygu dolu anların yaşandığı programda Aşık Veysel gibi gözleri görmeyen 9ncu sınıf öğrencisi Edanur Işık da Aşık Veysele ait Güzelliğin on para etmez türküsünü seslendirdi. Gözleri görmeyen öğrenci salonda bulunanlardan büyük alkış aldı.
     Programa İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ali Taş, Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Demirok, Şarkışla Kaymakamı Davut Gül, İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Erkul ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan da katıldı.
    
     Muhabir: Seyit Ahmet Eksik
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Aşık Veyselin ölümünün 40. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER