Ardahandaki terör örgütü davasında karar

Ardahandaki terör örgütü davasında karar -Terör örgütü üyesi olduğu iddiasıyla yargılanan sanığa 7 yıl hapis cezası verildi


ERZURUM (A.A) - Ardahanda terör örgütü PKKya üye olmak ve örgütsel faaliyetlerde bulunmak iddiasıyla tutuklanan sanığa 7 yıl hapis cezası verildi.
     Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasında, tutuklu sanık Erhan Gökdemir hazır bulundu.
     Mahkeme Başkanı Mustafa Kahya, sanıktan son savunmasını yapmasını istedi. Sanık Gökdemir, köyünden 30 Ekim günü Ardahan kent merkezine alış veriş için geldiğini, ne olduğunu bilmediği bir kalabalık içerisinde durduğu sırada tanımadığı bir kadının, terör örgütü PKKyı simgelediğini sonradan öğrendiği bir kolyeyi boynuna astığını söyledi.
     İddianamede yer alan silahlı örgüt üyesi olduğu ve örgütsel faaliyetlerde bulunduğu yönündeki suçlamaları kabul etmediğini öne süren sanık Gökdemir, Ben polislere taş atmadım, ancak yaşanan bir arbede sırasında kendimi savunmak için polis aracına bir taş attığım doğrudur dedi.
     Mahkeme Başkanı Kahya, sanık Gökdemire, Silahlı terör örgütüne üye olmak, polise taş atmak, polis araçlarına zarar vermek, toplantı ve yürüyüş kanununa muhalefet gibi çeşitli suçlardan 7 yıl hapis cezası verildiğini açıkladı.
     Mahkeme, sanığın cezaevinde yattığı süreyi göz önüne alarak tahliyesine karar verdi.
    
     Muhabir: Hasan Özkal
     Yayıncı: Zekeriya Kaya
<< Önceki Haber Ardahandaki terör örgütü davasında karar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER