ANSİADtan şehrin sorunlarına çözüm için işbirliği

ANSİADtan şehrin sorunlarına çözüm için işbirliği ziyaretleri


ANTALYA (A.A) - Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) Yönetim Kurulu, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ile Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcepheyi ziyaret etti.
     ANSİAD Başkanı Ali Eroğlu ile yönetim kurulu üyeleri, Antalya Valisi Altıparmakı makamında ziyaret etti. Eroğlu, iş adamlarından oluşan bir sivil toplum örgütü olarak rol ve görev istediklerini, kent sorunlarının çözümüne destek vermek istediklerini söyledi.
     Antalyanın 3 Tsi turizm, tarım ve ticaret ile ilgili bilgi vererek sıkıntıları dile getiren Eroğlu, Antalya ve Türkiye için büyük önem taşıyan EXPO 2016 konusunda da aktif rol almaya hazır olduklarını söyledi.
     Vali Altıparmak ise sivil toplum örgütleri ile birlikte hareket etmek zorunda olduklarına dikkat çekerek, Şüphesiz her işte sivil toplumun payı ve paydası vardır. İş adamlarımız zaten ellerini taşın altına sokmuş. Onlar birer kanaat önderi olarak kent sorunlarının toplumsal ve sosyal boyutu ile ilgilenmeliler dedi.
     Vali Altıparmak, Antalyadaki sivil toplum örgütlerinden daha başarılı bir performans beklediğini de dile getirerek, kentin sorunlarına duyarsız kalınmamasını istedi. Altıparmak, Antalyadaki binalarda görsel kirlilik yaratan klima ve gün ısıların gizlenmesi gerektiğini de belirterek, ANSİADın bu ve benzer konularda çalışma yapmasını istedi.
     Heyet daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydını ziyaret etti. ANSİADın işbirliği önerisini tekrarlayan Ali Eroğlu, kent sorunlarının çözümüne katkı sağlamak istediklerini, ANSİADın misyonu ve vizyonu çerçevesinde sosyal projeler üreteceklerini dile getirdi.
     Akaydın da seçim kampanyasında ilan ettiği dört vizyon projesi olduğunu hatırlatarak, şöyle devam etti:
     Bu projeler Antalya için girişimcilik ruhu ve farkındalık oluşturmayı amaçladı. Birincisi alternatif enerji, yani güneş enerjisinin değerlendirilmesi konusunda çok yol aldık. İkincisi üniversite kenti konusunda İstanbuldaki iki özel üniversiteye yer vermeyi düşünüyoruz. Belediye olarak bu yerlerden biri inşaatı yarım kalan hizmet binası olabilir. Üçüncüsü sağlık turizminin gelişmesi konusunda da olumlu çalışmalar var. Bakanlık da konuya el attı. Dördüncü projemiz olan 3. yaş grubu turizmi de turizmdeki çeşitlilik açısından büyük önem taşıyor. Bu konuda çalışmalarımız var.
     Heyet son olarak Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe ile de görüştü. Üretmeye istekli bir grup olduklarını, paydaşlık ve ortak aklın önemine inandıklarını dile getiren Eroğlu, üyeleri ile yaptıkları arama konferansında ortaya çıkan, 2023de Antalyanın en az 8-10 üniversitesi olan Üniversiteler şehri olması ile ilgili isteklerinin gerçekleşemeyecek bir hedef olmadığını, bunun için çalışacaklarını söyledi.
     İşbirliğine açık olduklarını belirten Rektör Kurtcephe, üniversite-sanayi işbirliğinde daha aktif olmak için bir birim kurduklarını, hazırlanan projenin en kısa zamanda paylaşılacağını söyledi.
     İş adamlarının fikir ve hayallerini ortaya koyduklarını, üniversitenin de bilgi ve bilim üreterek onlara destek olduklarını belirten Kurtcephe, Alanyada hayırseverler tarafından mühendislik ve eğitim fakültelerinin yapıldığını, Alanya Ticaret ve Sanayi Odasının tıp fakültesi inşaatını yaptıracağını, bunlar tamamlanınca da Alanyada devlet üniversitesi kurma hayallerinin olduğunu söyledi.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber ANSİADtan şehrin sorunlarına çözüm için işbirliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER