Anavarza Antik Kenti ve Kalesine dev

Anavarza Antik Kenti ve Kalesine dev Türk Bayrağı


ADANA (A.A) - Kozandaki Anavarza Antik Kenti ve Kalesine, Kozan ve Çevresi Sosyal ve Kültür Vakfının (KOZVAK) desteğiyle dev bir Türk bayrağı asıldı.
     KOZVAK Başkanı Duru Çiftçi, Dilekkaya köy muhtarı Feridun Eroğlunu ziyaret ederek, köylülerin gayretiyle dikilen bayrak direğine asılması için 24 metrekare büyüklüğünde bir Türk Bayrağı hediye etti.
     Köy Muhtarı Feridun Eroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köy sakinleriyle kaleyi gezmeye gelen vatandaşların isteğini dikkate alarak, Anavarza Antik Kenti ve Kalesinin bulunduğu tepeye 8 metre uzunluğunda bayrak direği diktiklerini belirtti.
     Eroğlu, direğinin dikilmesi sırasında, tarihi yapılara ve eserlere zarar verilmesini önlemek amacıyla, direği kale burçlarına dikmek yerine, tarihi yapılardan uzak olan kaleye çıkış güzergahı üzerindeki boş bir alanı seçtiklerini ifade etti.
     KOZVAK yönetim kurulu Başkanı Duru Çiftçi ise, 12 yıldır Anavarzanın Türkiye ve dünyaya tanıtılması için girişimlerde bulunduklarını anımsatarak Köylü kardeşlerimiz, kaleye bir direk diktiklerini ve bayrağa ihtiyaç duyduklarını iletti. Vakıf olarak, 24 metrekare büyüklüğünde özel bir bayrak yaptırdık ve muhtarımıza teslim ediyoruz. Türkiyedeki neredeyse her kalede olduğu gibi Anavarzada da Türk Bayrağının dalgalanması bize mutluluk verdi. Önemli bir eksikliğin giderildiğini düşünüyoruz dedi.
    
     Muhabir: Volkan Varan
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Anavarza Antik Kenti ve Kalesine dev Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER