18. Çamlıhemşin Ayder Kültür Sanat ve

18. Çamlıhemşin Ayder Kültür Sanat ve Doğa Festivali -Festival, boğa güreşleriyle sona erdi


RİZE (A.A) - Çamlıhemşin ilçesinde düzenlenen 18. Çamlıhemşin Ayder Kültür Sanat ve Doğa Festivali, boğa güreşleriyle sona erdi.
     Çamlıhemşin Belediye Başkanı İdris Lütfü Melek, güreşlerden önce yaptığı konuşmada, dünyanın hiçbir yerinde olmayan Ayder Yaylasının doğal güzelliklerini turizmin hizmetine sunmaya devam ettiklerini söyledi.
     Yaylanın doğal güzellikleri ve kaplıcalarıyla olduğu kadar festivaliyle de adından söz ettirdiğini ifade eden Melek, Yaz kış kaplıca turizminin aynı anda hizmet sunduğu başka bir yer yok. Doğal güzelliklerin bitki örtüsünün dünyanın hiçbir yerinde olmadığını biliyoruz. Bu güzellikleri 12 ay turizmin hizmetine sunmak için çalışıyoruz dedi.
     Ayder Yaylasında deste, ayak, küçük orta, büyük orta ve baş kategorilerinde yapılan güreşlere Rizenin ilçeleri ile Artvinin Yusufeli ve Murgul ilçelerinden 41 boğa katıldı.
     Güreşlerde Hatice Çelikin Lider adlı boğasına sürekli talimat vermesi ve boğanın talimatlara göre hareket etmesi dikkati çekti. Çelikin boğası, dört müsabakayı da kazanarak birinci oldu.
     Çelik, Liderin sözünü dinlediğini belirterek, Bütün komutlarıma uyuyor. Ne zaman dövüş dersem o zaman dövüşüyor. Onu yetiştirirken tek sopa darbesi dahi vurmadım diye konuştu.
     Orta boy kategorisi yarı final mücadelesinde ise boğalar aralıksız 45 dakika dövüştü.Dövüş sonunda boğaların vücudunda yaralar oluştuğu gözlendi. 45 dakika sonunda Faik Aydoğdunun boğası galip gelerek finale yükseldi. Faik Aydoğdunun kızı Nurdan Aydoğdu boğasının kanayan yaralarını görünce gözyaşlarını tutamadı. Anne Hanife Aydoğdu, kızının ve kendisinin çok duygulandığını, üzüntüden boğanın yanına gidemediğini söyledi. Hanife Aydoğdu, Nurdanın okul dışındaki zamanlarında boğanın eğitimini üstlendiğini belirtti.
     Güreşlerde dereceye giren boğaların sahiplerine toplam 20 bin lira ve çeşitli hediyeler verildi.
    
     Muhabir: Muhittin Sandıkçı / Asena Akçay
     Yayıncı: Hande Cankar
<< Önceki Haber 18. Çamlıhemşin Ayder Kültür Sanat ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER