Anadolu Filarmoni Orkestrası, antik kentte konser

Anadolu Filarmoni Orkestrası, antik kentte konser verecek -Aizanoi Antik Kentinde 10 Haziranda gerçekleştirilecek etkinlikte, antik dönem giysileriyle yürüyüş yapılarak, Zeus Tapınağında konser sunulacak


KÜTAHYA (A.A) - Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü bünyesinde başta müzik olmak üzere güzel sanatların birçok dalını ülkenin her yerine götürme amacıyla İzmir merkezli kurulan Anadolu Filarmoni Orkestrası, Kütahyanın Çavdarhisar ilçesindeki Aizanoi Antik Kentindeki Zeus Tapınağında, kazı sezonunun başlaması dolayısıyla konser verecek.
     Kazı Grubu Başkanı ve Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Elif Özer, yaptığı yazılı açıklamada, Kütahyanın 48 kilometre güneybatısında yer alan ve geçmişi MÖ 3000li yıllara dayanan Aizanoinin, kapılarını ziyaretçilerine açacağını bildirdi.
     Kazıların, Kültür ve Turizm Bakanlığınca verilen izin gereği geçen yıldan itibaren PAÜ Arkeoloji Bölümü adına yürütüldüğünü belirten Doç. Dr. Özer, ikinci kazı sezonunu 17 Mayısta başlattıklarını ifade etti.
     Doç. Dr. Özer, hem ikinci kazı sezonunun başlaması hem de kazının ana sponsoru Anemon Hotels ile sponsorluk anlaşması imzalanacak olmasından dolayı 10 Haziranda bir etkinlik yapılacağını duyurarak, şunları kaydetti:
     Aizanoiye tüm Kütahyalıların, Aizanoidan kendisini sorumlu hisseden herkesin ve her kurumun sahip çıkması ve hak ettiği ilgiyi göstermesi gerektiğini düşünüyoruz. 60 kişilik kazı ekibimizle geçen ay çalışmalarımıza başladık. Kazımızın ikinci sezonunun açılışını sadece kazı ekibi olarak değil, herkesle paylaşarak Aizanoinin sahiplenilmesini istedik. 10 Haziranda ilçe halkı tarafından borsa binası olarak bilinen Macellumda buluşarak, tıpkı antik çağdaki gibi o döneme ait giysiler giyerek tüm misafirlerle kortej oluşturup tapınağa yürüyeceğiz. Ardından Anadolu Filarmoni Orkestrasının 50 kişilik ekibi tarafından eşsiz bir müzik ziyafetiyle etkinliğimizi taçlandıracağız. Bunun dışında sürpriz etkiliklerimiz de olacak.
     Bu yıl antik kentin 6 ayrı noktası olan stadyum, Macellum, Zeus Tapınağı, hamam, Meter Steunene kutsal alanı ve nekropoller çevresinde yüzey araştırması yapacaklarını bildiren Doç. Dr. Özer, kule vinç yardımıyla taşları taşıyarak sınıflandıracaklarını, antik Penkalos Çayı çevresinde temizlik ve çevre düzenlemesi gerçekleştireceklerini belirtti.
    
     Muhabir: Selma Kocabaş / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Anadolu Filarmoni Orkestrası, antik kentte konser Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER