Altındağa kültür merkezi yapılıyor

Altındağa kültür merkezi yapılıyor


İZMİR (A.A) - Bornova Belediyesi, Altındağda iki kapalı salon bir de amfi tiyatrodan oluşan dev bir kültür merkezi kompleksi yapacak.
     Koşukavak Mahallesinde 232 kişilik ve 168 kişilik iki ayrı kongre ve tiyatro salonu ile 414 kişilik açık hava tiyatrosuna sahip olacak Altındağ Atatürk Kültür Merkezinin projesi tamamlandı, temeli önümüzdeki haftalarda atılacak.
     Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, yaptığı yazılı açıklamada, Merkezde ne varsa çevre mahallelerde de aynısı olacak, hizmet tüm bölgelere eşit dağılacak ifadelerine yer verdi.
     Sındır, Altındağ Koşukavak Mahallesine yapılacak Atatürk Kültür Merkezi ile binlerce yurttaşın kültür sanat faaliyetlerine daha yakın olmasını sağlayacaklarını ifade etti.
     Abdi İpekçi Caddesi ile Kamil Tunca Bulvarının kesişimindeki alana yapılacak Altındağ Atatürk Kültür Merkezinin proje çalışmalarının bittiğinin belirtildi.
     Merkezde ikisi kapalı biri açık olmak üzere üç büyük çok amaçlı kongre ve tiyatro salonu olacak. Zemin katta 60 kişilik çok amaçlı salon, 30 kişilik seminer odası, 12şer kişilik de iki adet toplantı odası bulunacak. Birinci katta 232 kişilik çok amaçlı kongre ve tiyatro salonu, 2 adet 20şer kişilik kurs odası, 40 kişilik dil kursu salonu bulunacak. İkinci katta ise 168 kişilik çok amaçlı kongre ve tiyatro salonu, 2 adet yemek kültürleri odası bulunacak. Teras katında 345 metrekarelik fuaye alanı bulunacak. Binanın en üst katında ise 414 kişilik açık hava tiyatrosu bulunacak.
    
     Muhabir: Binnaz Ersoy
     Yayıncı: Bahri Okumuş
<< Önceki Haber Altındağa kültür merkezi yapılıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER