Akkuyuya yapılacak nükleer santral

Akkuyuya yapılacak nükleer santral -UAEK uzmanları, Akkuyu Nükleer Santrali sahasındaki çalışmaları inceledi


MERSİN (A.A) - Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK) uzmanları, Mersinin Gülnar ilçesine bağlı Büyükeceli beldesinde yapılacak Akkuyu Nükleer Santrali sahasındaki çalışmaları inceledi.
     Akkuyu NGS A.Şden yapılan yazılı açıklamaya göre, UAEK uzmanları, Türkiye Atom Enerjisi Kurumuna (TAEK) destek verilmesi çerçevesinde, nükleer santralin yerleşim şartlarını değerlendirmek ve yapılan etüt çalışmalarını yerinde incelemek amacıyla Akkuyu NGS sahasına ziyarette bulundu.
     Uzmanlar, hidrometeorolojik, ekolojik, jeolojik araştırmalar, sismotektonik ve jeoteknik çalışmalar gibi Türkiyenin ilk nükleer santral sahasında yapılan çalışmaları yerinde inceledi.
     Ayrıca, sahada ve denizde yapılan sondaj çalışmalarını, saha şartlarında toprağın jeoteknik incelemelerini, toprağın fiziki ve mekanik özelliklerinin tespitine ilişkin laboratuvar çalışmalarını izleyen UAEK uzmanları, daha sonra Meteoroloji Merkezi ve kulelerin yerleştiği noktaları ziyaret etti.
     UAEK uzmanları ziyaret sonrası yapılan toplantıda, Akkuyu Nükleer Santrali sahasında süren etüt çalışmalarının organizasyonu ve teknik düzeyini başarılı bulduklarını, söz konusu çalışmaların, UAEKnın tüm yönetmelik ve taleplerine uygun olduğunu kaydetti.
    
     Muhabir: Veli Gürgah
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Akkuyuya yapılacak nükleer santral Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER