Akdamar Kilisesinde yapılacak ayin

Akdamar Kilisesinde yapılacak ayin -Başrahip Anuşyan: -Akdamar Kilisesindeki ayinin yılda birkaç defa olmasını isteyen vatandaşlar, önce yılda bir kez olan gün buraya akın etsinler


VAN (A.A) - Türkiye Ermenileri Patrikliği Ruhani Başkanı Başrahip Tatula Anuşyan, Akdamar Kilisesindeki ayinin yılda birkaç defa olmasını isteyen vatandaşlar, önce yılda bir kez olan gün buraya akın etsinler dedi.
     Van Gölündeki Akdamar Adasında bulunan Akdamar Kilisesinde bu yıl 3üncüsü yapılacak ayin öncesinde Vana gelen Türkiye Ermenileri Patrikliği Ruhani Başkanı Başrahip Anuşyan, Akdamar Adasına giderek, kilisede incelemelerde bulundu.
     Yapılan hazırlıkları yerinde gören ve son çalışmalarla ilgili patrikhane görevlilerine bilgi veren Anuşyan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Akdamar Adasında yılda bir kez yapılan ayinin, kent için sıradan hale dönüştüğünü söyledi.
     Kentteki insanların ayin günün sabırsızlıkla beklediğine ve herhangi bir talep olmamasına rağmen devlet yetkililerinin adada ayin için hazırlık yaptığına değinen Anuşyan, şöyle konuştu:
     Her sene ihtiyaçlar daha doğru tespit edilmiş bir şekilde giderilmiş oluyor. Yurt içinden ve yurt dışından gelen insanların, buradaki eserlerin nasıl korunduğunu görmesi için yetkililer ellerinden gelini yapıyor. Bu sefer de böyle oldu. Vanda ön hazırlıklarımızı yaptık ve bugün de son hazırlıkları gözden geçirdik. Kilise ayine hazır. Artık insanlar da gelip bu özel günü bizimle idrak edecek.
     Anuşyan, ayine 2 bin dolayında kişinin katılmasını beklediklerini bildirerek, şöyle devam etti:
     Bazı şeyler sıradanlaşınca artık azalmaya yüz tutuyor. Akdamar Kilisesindeki ayinin yılda birkaç defa olmasını isteyen vatandaşlar, önce yılda bir kez olan gün buraya akın etsinler. Böylece ikinci bir gün istemeye yüzümüz olsun diye düşünüyoruz. Yılda bir defa olması çok daha iyi. Çünkü bu, kilisenin özel bir günü ve o günü yılda bir defa kutlamak bizim için daha iyi. Her hafta burada ayin yapılmasına müsaade edilecek olsa sonunda bir, iki kişiyle ayin yapacağız. O isteyen vatandaşlar hepsi bir bahane üretecek ve gelmeyecek. Yılda daha fazla ayin istemek dürüst bir yaklaşım değil.
     Kaldı ki önemli bir vesile olduğu zaman biz ilave istediğimizde buna da yok deneceğini zannetmiyorum. Bugüne kadar böyle bir talep olduğunda hayır cevabı ile karşılaşmadık.
    
     Muhabir: Ali İhsan Öztürk
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Akdamar Kilisesinde yapılacak ayin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER