Belediye Başkanı Özhaseki, muhtarlara Erciyes projesini

Belediye Başkanı Özhaseki, muhtarlara Erciyes projesini anlattı


KAYSERİ (A.A) - Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, muhtarlara Erciyesteki projeyle ilgili bilgi verdi.
     Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezindeki etkinliğe Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Hacılar Belediye Başkanı Ahmet Herdem, Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz ve muhtarlar katıldı.
     Özhaseki, muhtarlara Erciyesteki projeyle ilgili bilgi vererek, şunları söyledi:
     Bu proje 275 milyon avroyu bulacak. Şimdiye kadar kamu eliyle Kayseride yapılmış en büyük proje. Kayseri ekonomisine ve ülke ekonomisine girdi sağlayacak. Burada en az 3 bin kişi ekmek kapısına kavuşmuş olacak. Doğrudan 100 milyon avro olarak da Kayseri ekonomisine bir girdisi olacak. Kayseride biz pastayı büyütmeye çalışıyoruz. Büyüdüğü zaman pastadan herkes payını alacak. Bu pastayı küçültürseniz, şehri küçültürseniz zaten o pasta kimseye yetmez. O pasta yetmediği için herkes göçe yönelir, kimse durmaz.
     Şehit ailelerine desteklerini süreceklerini de belirten Özhaseki, şöyle konuştu.
     Türkiyeye örnek bir iş başlattık. Her bir şehit ailemize ev veriyoruz. Götürüp tapusunu teslim ediyoruz. Bu ailelerimize sahip çıkmak hepimizin görevi. Biz örnek bir şey başlattık. Ya kendi oturur ya kiraya verir, gelirinden istifade eder. Bu ciddi bir bütçe. Bir büyükşehir belediyesi için bu bütçe ayrılır mı- Ben ayıracağım. Ama Bazı belediyelere bakıyorum ona da içim yanıyor. Sanatçılara milyarlar döküyorlar. 1 ay boyunca festivaller düzenliyorlar. Her akşam iki sanatçı çağırıyorlar. Tarkan gelirse 250 milyar liraya mal oluyor, İbo gelirse 150 milyar liraya mal oluyor. Her gün bu paraları döküp döküp devam edenler var. Doğrusu bunları gördükçe de içim yanıyor. Allaha şükürler olsun ki, bizim Kayseride böyle bir şeye tevessül edilmiyor.
    
     Muhabir: Yemliha Kurt
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber Belediye Başkanı Özhaseki, muhtarlara Erciyes projesini Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER