Akdağmadeninde genç girişimcilere eğitim

Akdağmadeninde genç girişimcilere eğitim


YOZGAT (A.A) - Akdağmadeni Belediyesi, KOSGEB ve Genç Girişimciler Kurulu işbirliğiyle gençlere yönelik düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik konulu eğitim semineri devam ediyor.
     Kurs öğreticisi, AB Proje ve Akreditasyon Sorumlusu Timur Yıldız, yaptığı açıklamada, Akdağmadeni Anadolu İmam-Hatip Lisesinde hafta sonları verilen eğitime 60 genç girişimcinin katıldığını söyledi.
     Verilen eğitimle öncelikle kendi işini kurmak isteyen girişimcileri bilinçlendirerek ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünün temel faktörü olan girişimciliği güçlendirmeyi hedeflediklerini ifade eden Yıldız, şunları kaydetti:
     Girişimcilik, yeniliğin ve kalkınmanın kaynağıdır. Ne kadar çok yeni, başarılı ve sürdürülebilir işletme kurulursa o kadar fazla istihdam, çeşitlilik ve ekonomik canlılık oluşacaktır. Uzun vadede ise başarılı ve sürdürülebilir işletmelerin kurulması, girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması ve yerel dinamiklere dayalı girişimciliğin desteklenmesi amaçlanmaktadır. Eğitimi tamamlayan katılımcılar, iş fikri geliştirme, pazar araştırması yapma, üretim planı hazırlama gibi konuları öğrenerek kendi iş planlarını oluşturmuş olarak sertifika almaya hak kazanacaklardır. Sertifika alan katılımcıların iş planları KOSGEB tarafından onaylandığı takdirde, 30 bin liraya varan hibe ve 70 bin liraya varan faizsiz girişimci desteklerinden faydalanabilecekler.
    
     Muhabir: Yunus Taştan / Özcan Güney
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber Akdağmadeninde genç girişimcilere eğitim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER