Akaydın, Kent Konseyinde projelerini anlattı

Akaydın, Kent Konseyinde projelerini anlattı


ANTALYA (A.A) - Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, belediyenin birçok projesi olduğunu, ancak bu projeler için yer bulamadıklarını söyledi.
     Antalya Kent Konseyinin düzenlediği bilgilendirme toplantısına katılan Akaydın, konsey üyelerinin sorularını yanıtladı. Belediyenin çalışmaları ve Antalya gündemindeki konuları değerlendiren Akaydın, Kesik Minarenin Büyükşehir Belediyesinin tasarrufu dışında olduğunu anlattı.
     Merkez Anıtlar Kurulunun Kesik Minarenin cami olarak kullanılmasına karar verdiğini hatırlatan Akaydın, Biz bunun doğru olmadığını düşünüyoruz. Çünkü bölgede camiye ihtiyaç yok. Etrafında yeterli sayıda cami var. Bu bina cami olursa tehlikeli olabilir, çökme riski oluşur. Buranın kültürel amaçlı, açık hava müzesi olarak kullanılmasından yanayım diye konuştu.
     Güneş enerjisi konusunda önemli adımlar attıklarını belirten Akaydın, bu konuda Türkiyede örnek şehir olduklarını dile getirdi. Bazı firmaların Antalyada yatırım yapmaya başladığını ifade eden Akaydın, güneş enerjisinde iyi bir kültür oluşturduklarına dikkati çekti.
     Katı atıkların geri kazanımının en büyük hayallerinden olduğunu kaydeden Akaydın, 3.5 yılın sonunda güzel bir katı atık bertaraf projesi ürettik. İhaleye katılan firmalardan biri ihaleyi yargıya taşıdı. Mahkeme ihaleyi iptal etti. Üst mahkemenin kararını bekliyoruz. Karara göre yeniden ihaleye çıkacağız. Bu proje hayata geçseydi belki de dünyada çöpünden para kazanan ilk belediye olacaktık. Proje halen geçerli ama mahkeme süreciyle uğraşıyoruz. Antalyaya kötülük yapıldı diye konuştu.
     Akaydın, kültür sanat projelerinin hepsinin arkasında olduğunu, muhalefetin kendisini kültür ve sanata fazla para harcamakla eleştirdiğini belirterek, Kentsel Dönüşüm Yasası yangından mal kaçırır gibi çıkarıldı. Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak kentsel dönüşüm şeklinde nitelendirebilecek Kepezaltı Santral mahallelerinde 4 yıldır uğraş veriyoruz. Bu projede son aşamaya geldik dedi.
     2-B konusuna da değinen Akaydın, şöyle devam etti:
     Köylüler orman yağmalayarak bu topraklara sahip olmadıklarını söylüyor. Bu insanların hepsinin elleri nasırlı. Aralarında kamudan sahiplenen çok az insan var. Bu köylülerin topraklarına biçtikleri rayiç değerler çok yüksek. Bazı haksızlıklar var. Komşu köyler arasında bazen fiyat farkı 3 katına çıkabiliyor. Bu insanların bu bedelleri ödemeleri mümkün değil. Siyasi parti olarak da anlayışımız arazilerin emlak vergisi değeri üzerinden hak sahiplerine verilmesi ve orman köylülerinden hiç para alınmamasıdır.
    
     Muhabir: Hüseyin Kanber
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Akaydın, Kent Konseyinde projelerini anlattı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER