AK Parti Gaziantep Milletvekili Erdoğan:

AK Parti Gaziantep Milletvekili Erdoğan: -Türkiye 30 milyon facebook kullanıcısıyla dünyada 4. sırada geliyor


GAZİANTEP (A.A) - Bilgi toplumu olma yolunda bilişim sektöründeki gelişmeler ile internet kullanımının başta çocuklar, gençler ve aile yapısı üzerinde sosyal etkilerinin araştırılması amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu Üyesi olan AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Türkiyenin 30 milyon facebook kullanıcısıyla dünyada 4. sırada geldiğini bildirdi.
     Erdoğan, yaptığı yazılı açıklamada, dünyada 1 milyarın üzerinde insanın dijital oyun oynadığını ifade ederek, 70 milyar doların üzerinde devasa bir sektöre sahip olan dijital oyun sektörü insanlar arasında giderek daha küçük yaşlara, 5-6lı yaşlara indiğini belirtti. Erdoğan, şunları kaydetti:
     Ülkemizde 20 binden fazla internet Kafe bulunmakta olup, internet kafelerde en çok oyun oynanmaktadır. Yabancı kaynaklı şiddet içerikli oyunların bazı çocuklar üzerinde saldırgan duygu, düşünce ve davranışların gelişmesine neden olduğu. Ayrıca dijital oyunların çocukların ders çalışma, okuma, spor yapma gibi aktivitelere daha az zaman ayırması ve çok oyun oynamanın neticesinde çocuklarımızın asosyalleşmesine neden oluyor. Güney Kore, Çin ve Amerikalı büyük oyun şirketlerinin gözü genç nüfusuyla ülkemizin üzerindedir. 20 milyon oyuncunun bulunduğu ülkemizde sektörün büyüklüğü 150-200 milyon dolardır.
     Milletvekili Erdoğan, Türkiye de dijital oyun sektörünün her geçen gün arttığını, bunun sosyal etkilerinin olduğunu ve ortaya çıkan risklerin azaltılması gerektiğini belirtti.
     Oyunların yüzde 95inin yabancı oyunlar olduğuna dikkati çeken Erdoğan, kendi kültürümüze uygun eğitici ve öğretici oyunların geliştirilmesiyle çocuklarımızın gelişimine fayda sağlanacağını, ayrıca dünya çapında oyunlarla ülkemizin tanıtımına ve ihracata katkı sağlanacağını, bu şekilde genç nüfusu olan ülkemizde çok önemli bir istihdam ortamı oluşturulacağını kaydetti.
     (ZEY-HAS)
<< Önceki Haber AK Parti Gaziantep Milletvekili Erdoğan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER