AK Parti Adıyaman Milletvekili Erdoğan:

AK Parti Adıyaman Milletvekili Erdoğan: Özürlü Vatandaşlarımıza karşı sosyal hizmetlerimizi en güzel şekilde yapmak, hem Sosyal Devlet anlayışımızın, hem de vicdani sorumluluğumuzun başlıca görevidir


ADIYAMAN (A.A) - AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan, özürlü vatandaşların gereken sosyal ve genel hizmetleri en güzel şekilde yapmak, hem Sosyal Devlet anlayışının hem de vicdani sorumluluğun başlıca görevi oldugunu söyledi.
     Erdoğan, Engelliler Haftası nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, yakın zamana kadar engelli vatandaşların sorunları ihmal edilerek, görmezden gelindiğini, haklarının korunmasına dönük ciddi adımlar atılmadığını savundu.
     Cumhuriyet tarihinde ilk defa engellilik alanında yaşanan sorunlar için AK Parti İktidarı döneminde, 2005 yılında Özürlüler Kanun çıkartıldığını belirten Erdoğan, şunları kaydetti:
     Toplumsal alandaki duyarlılığın artması için söz konusu kanunun çıktığı 2005 yılı Özürlüler Yılı ilan edilmiştir. Ak Parti İktidarlarımız döneminde, Engelli olmak, topluma hizmet etmekten muaf olmak demek değildir düsturuyla başlattığımız farklı sosyal sorumluluk kampanyalarıyla, engelli kardeşlerimize dönük eğitim alt yapısının ve kalitesinin zenginleşmesi sağlanmış, engellilerimizin iş hayatında daha etkin şekilde yer alması için özürlü istihdamını teşvik edici, hatta zorlayıcı düzenlemeler yapılarak, engelli vatandaşlarımız üretime ve dolayısıyla hayatın içine dahil edilmiştir. Engellilerimizin birçoğu, imkân tanındığında çalışıp üreterek çok güzel bir şekilde memlekete hizmet borçlarını ödeyebileceklerini göstermişlerdir
    
     -AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner -
    
     AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, Dünya Engelliler Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada, toplumun yaklaşımının, engellilerin yaşamını kolaylaştırıp, zorlaştırmayla doğrudan ilgili olduğunu söyledi.
     Metiner, 10 Mayıs Dünya Engelliler Haftasının başlangıcı nedeniyle yayınladığı mesajında, İnsanlar, kendi isteğiyle engelli olmaz ama kendi isteğiyle hayatın içinde yer alır. Burada bizlere düşen görev ise hayatın içinde mutlaka olması gereken bu kardeşlerimize hayatı kolaylaştırmak, onlarının önünü açmak, eğitiminden, sanatsal çalışmalarına, çalışma hayatından mesleki bilgi ve becerilerine kadar her konuda destekleyici, teşvik edici ve engelleri kaldırıcı rol oynamamızdır dedi.
     AK Parti döneminde toplumun dezavantajlı kesimlerine karşı farklı bir bakış açısı geliştirildiğine vurgu yapan Metiner, şunları söyledi:
     Ne yazık ki, bir zamanlar engelli çocuğu olanlar, çocuklarını sokağa çıkarmıyor, okula göndermiyor ve toplumla kaynaşmasına müsaade etmiyordu. Bunda farklı etkenler vardı, bir kısmı ise sokakların, işyerlerinin, kurumların, kuruluşların, hatta parkların bile bu kardeşlerimizin rahatça kullanmasına yönelik bir çabanın içine girilmemiş olmasındandı. Toplumun bakış açısı değiştikçe, hükümetler olaya duyarlı yaklaştıkça, empati kültürü de geliştikçe, engelli kardeşlerimize hayat çok daha kolay olmaya başladı. Yapılan yasal düzenlemeler, verilen haklar, istisnalar ve en önemlisi de bakış açısında yakalanan farklılık, bundan sonra atılacak güzel adımların da habercisi gibidir.
     (FUR-HAS)
<< Önceki Haber AK Parti Adıyaman Milletvekili Erdoğan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER