AK Parti Gaziantep İl Başkanlığında bayramlaşma

AK Parti Gaziantep İl Başkanlığında bayramlaşma -Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin: -Bu coğrafyada bu kadar siyasi çalkantıya rağmen, dünyadaki krize rağmen büyüyebiliyoruz. O da hem takımın başı, liderimizin gücünü hem de t


GAZİANTEP (A.A) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Bu coğrafyada bu kadar siyasi çalkantıya rağmen, dünyadaki krize rağmen büyüyebiliyoruz. O da hem takımın başı, liderimizin gücünü hem de takımdaki arkadaşlarımızın, teşkilatımızın gücünü gösteriyor dedi.
     Bakan Şahin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Gaziantep milletvekilleri Şamil Tayyar, Nejat Koçer, Mehmet Sarı, Mehmet Erdoğan ve Ali Şahin ile Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer ve partililerle il binasında düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı.
     Partililerle bayramlaşan Bakan Şahin ile Hüseyin Çelik, törene katılan çocuklara da oyuncak bebek ve araba hediye etti.
     Bayramlaşma töreni sırasında gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Fatma Şahin, Bu bayramlaşma halkımızla olan gönül yakınlığımızın göstergesi. Biz acıyı da sevinci de tasayı da kederi de kaderi de halkımızla paylaşıyoruz. Bu bizim 20. bayramımız. ham dolsun 20 bayramdır ekip olarak,teşkilat olarak milletvekillerimizle, belediye başkanlarımızla hep beraber buradayız. Halkımızla sevincimizi, bayramın güzelliği paylaşıyor, onlarla beraber olmanın mutluluğunu yaşıyoruz diye konuştu.
     Türkiyenin 2023 ve 2071 vizyonuna da değinen Şahin, şöyle devam etti:
     Bu hedefleri koyarken, ekip derslerine çalışarak koydu. Özellikle genel merkez boyutunda 2023 vizyonu ve 2071 vizyonunu en son büyük kongrede hazırlayan ekip, Hüseyin başkanın içerisinde olduğu ekiptir. Bunların hepsine hangi rakama, hangi yılda ulaşacağımızı çalışarak koyuyoruz. İyi ekip çalışmasının sonunda her seferinde hedefe ulaşarak yolumuza devam ediyoruz.
     Gaziantep için 1-1,5 yıl önce, seçim öncesi 2023 Gaziantep çalışması yapmıştık. Bunu halkımızla paylaştık. Nelerini yapıp yapamadığımızı yine halkımızla paylaştık. Büyük bir çoğunluğunu gerçekleştiriyoruz. Eğitimde sıkıntılarımız var. Bunun çalışmasını da yapıyoruz. Sağlıkta, Devlet Su İşlerinde 2013 büyük yatırım yılı olacak. Bu açıdan baktığınızda Gaziantepte hedefe, 2023ten çok daha önce ulaşacağız. Çünkü ihracatta, kültür ve kongre turizminde en iyi büyüyen illerden biriyiz. Bu coğrafyada bu kadar siyasi çalkantıya rağmen, dünyadaki krize rağmen büyüyebiliyoruz. O da hem takımın başı, liderimizin gücünü hem de takımdaki arkadaşlarımızın teşkilatımızın gücünü gösteriyor.
    
     -AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik
    
     AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik de halkın sevincini sevinçleri, kederini kederleri kabul eden bir parti olduklarını söyledi.
     İki gün önce Vanda bulunduklarını anımsatan Çelik, Bir yıl önceki depremde çok büyük acılar çekmiş bir ili, Başbakanımızın liderliğinde çok şükür ayağa kaldırdık. Bir yıl önce acılarını paylaşmaya gitmiştik, bir yıl sonra ise sevinçlerini paylaşmaya gittik dedi.
     Gaziantepte de vatandaşlarla bir araya geldiklerini ifade eden Çelik, şöyle devam etti:
     Gaziantepte de biz bir ekibiz. Bugüne kadar hep halkla beraber halkla birlikte halk için siyaset yaptık. Bundan sonra da buna devam ediyoruz. Gaziantepte çok iyi bir ahenk var. Gaziantep denildiği zaman herkes her şeyi bir kenara bırakıp kentin meseleleri üzerine yoğunlaşabiliyor. Kurban aslında kelime anlamı olarak yakınlaşmaktır. Milletimize, halkımıza, birbirimizi yakın olduk. Biz her zaman Gaziantepe ve Türkiyeye yakın olduk. Bundan sonra da aynı sevinçle aynı gönül hoşluğuyla devam edeceğiz.
    
     -Suriyedeki durum
    
     Hüseyin Çelik, Suriyeyle ilgili görüşünün sorulması üzerine, şunları kaydetti:
     Kan akması ne amaçla olursa olsun kesinlikle insanın sevinebileceği, kabul edilebileceği bir şey değil. Keşke hiç olmazsa, bayram dolayısıyla orada kan durabilseydi, ölümler durabilseydi. Komşumuzdaki yangın bizi de tedirgin ediyor, etkiliyor. Aslında başından beri bu meseleyle ilgilenirken ne kadar haklı olduğumuz görülüyor. Her zaman, kapı komşumuz evini yakmaya kalkışırsa, biz bana ne diyemeyiz dedik, Bu bizim meselemiz değil diyemeyiz dedik. Dolayısıyla Suriye bizi etkilemeye devam ediyor. Biz de Suriyeyle ilgilenmeye devam ediyoruz.
    
     -13 ilin büyükşehir olması
    
     13 ilin büyükşehir statüsüne alınmasıyla ilgili soru üzerine de Çelik, Türkiyede 3 bin civarında belediye bulunduğunu, bunların bir çoğunun gücünün sınırlı olduğunu ifade etti.
     Çelik, Neredeyse kendi personelinin maaşlarını ödeyemeyecek irili ufaklı, kendi vatandaşına hizmet götürmekten çoğu zaman maalesef aciz kalan belediyeler var diye konuştu.
     AK Partinin en ücra köşeye, en kenardaki köy ve mahalleye kadar şehirdeki hizmetleri götürmeyi hedef haline getirmiş bir siyasi parti olduğunu ifade eden Çelik, Büyükşehirlerin 13 yeni büyükşehir belediyesi ile 29a çıkarılması, Kocaeli ve İstanbuldaki gibi 27 büyükşehirin il sınırlarının belediye sınırları olması, aslında yerel yönetimler açısından bir devrimdir. Hizmetlerin en kılcal damarlara götürülmesi için önemli bir adım atılmıştır dedi.
     Çeşitli insanların bu konuda farklı görüşler ortaya atabileceğini dile getiren Çelik, bunun kamuoyunda tartışmaya devam edileceğini vurgulayarak, şunları kaydetti:
     Esas amaç vatandaşın refah ve mutluluğunu temin etmektir, marka şehirler oluşturmaktır. Ve kırsalda da imar planları dahil olmak üzere her türlü hizmetin götürüldüğü yerleşim birimleri oluşturmaktır. AK Parti avantajlı hale gelmeye çalışıyor deniliyor. AK Parti buralarda zaten avantajlı durumdadır. Burada siyasi hesap değil, kesinlikle ve kesinlikle vatandaşa hizmet götürme hesabı yapıyoruz. Biz hesabi değil, her zaman hasbi olduk. Halkımız da bunu biliyor ve bizi bunun için destekliyor.
    
     Muhabir: Veli Gürgah / Sevil Çelik
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber AK Parti Gaziantep İl Başkanlığında bayramlaşma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER