Muş Milli Eğitim Müdürü Tatlı:

Muş Milli Eğitim Müdürü Tatlı: -Kentte ilk kez ortaöğretimde yapılması planlanan taşımalı eğitim sisteminden 22 bin öğrenci faydalanacak


MUŞ (A.A) - Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, kentte ilk kez ortaöğretimde yapılması planlanan taşımalı eğitim sisteminden 22 bin öğrencinin faydalanacağını söyledi.
     Tatlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, taşımalı eğitim için İl Özel İdaresinin ihale çalışmasına başladığını bildirdi.
     İhalenin tamamlanmasıyla kasım ayının ilk haftasından itibaren taşımalı eğitimin başlayacağını ifade eden tatlı, pansiyon ihtiyacı karşılanıncaya kadar çocukların okula erişimini taşımalı olarak sağlayacaklarını belirtti.
     Öğrencilerin öğle yemeklerini de pansiyonlarda karşılayacaklarını anlatan Tatlı, bu sistemden 22 bin öğrencinin yaralanacağını kaydetti.
     Tatlı, çocukların okula kazandırılması için de il genelinde çalışmaların devam ettiğine ve yapılan çalışmalarla velilerin de eğitimi önemsemeye başladığına dikkati çekerek, şöyle konuştu:
     Okul çağında olup da tarlada çalışan çocukların okula kazandırılması tamamen velilerin duyarlılığındandır. Artık eskisi gibi değil. Veliler daha duyarlı davranıyor. İşimiz tarlada çalışan veya hayvan sürülerine bakan çocukları okula kazandırmak. Öğretmenlerimiz ev ev, sokak sokak dolaşarak çocukların okula kazandırılmasını sağlıyor. Bunun için tüm okul müdürlerimize yazı yazdık. Görüşmediğimiz aile ve çocuk, bizim ihmal ettiğimiz çocuktur diye düşünüyoruz. Ev ev, kapı kapı dolaşacağız. Gerekirse tarlaya, yaylaya gideceğiz. Çünkü çocukların yeri okuldur.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Şener Toktaş
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Muş Milli Eğitim Müdürü Tatlı: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER