Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin:

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin: -"Dört aylık analize baktığımız zaman şiddetin en büyük nedeninin alkol ve uyuşturucu olduğunu gördük"


MALATYA (A.A) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, yaptıkları analizler sonucu şiddetin en büyük nedeninin alkol ve uyuşturucu olduğunu gördüklerini belirtti.
     Şahin, Malatyadaki temasları çerçevesinde Malatya Belediyesinin arkasında yapılacak Kültür Sanat Galerisi ile Sanat Sokağının temel atma törenine katıldı. Burada konuşan Şahin, hükümet olarak halkın önündeki engelleri kaldırmaya çalışırken yerel yönetimlerin de insan odaklı sosyal belediyeciliği güçlü şekilde hayata geçirmesi gerektiğini anlattı.
     Yapılanların da yapılmayanların da toplumda hızlı bir karşılığı olduğunu kaydeden Şahin, yaşanabilen şehirlerin insanların yeteneklerine göre hizmet alabildiği alanlar olduğunu vurguladı. Şahin, AK Parti belediyelerinin hizmet anlayışıyla şehirleri yaşanabilir kıldığını ifade etti.
     Daha sonra Malatya Park Alışveriş Merkezinde Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şubesinin "Sporla Şiddeti Aşıyorum" projesinin açılışını da gerçekleştiren Şahin, engelin uzuvlarda değil, gönüllerde, zihinlerde olabileceğini belirterek, engellilerin yaşamlarının kolaylaştırılması gerektiğini söyledi. Engelliler için yaptıkları çalışmaları anlatan Şahin, 100 bine yakın engellinin özel sektörde çalışmaya başladığını kaydetti. Şahin, önlerindeki süreçte engellilerin sorunlarının çözüldüğü, istihdamının arttığı bir dönem yaşanmasını diledi.
    
     -Kadına yönelik şiddet çalışmaları-
    
     Şiddet Önleme Merkezinin açılışını da gerçekleştiren Bakan Şahin, merkezdeki çalışmalarla ilgili basın mensuplarına bilgi verdi. Kadına yönelik şiddeti önlemede mağdur ve failler üzerinde yapılacaklar olduğunu dile getiren Şahin, merkezde vakayla ilgili yapılabilecek işlemlerin bütün ilgililerinin 7 gün 24 saat hizmet verdiğini anlattı. Şahin, amaçlarının şiddete maruz kalan kişinin daha fazla enerjisini kaybetmeden bütün hizmetleri aynı çatı altında alabilecek bir sistemi hayata geçirmek olduğunu kaydetti.
     Kadına yönelik şiddetin nedenlerine ilişkin geçen ay Ankarada bir çalışma yaptıklarını belirten Şahin, "Dört aylık analize baktığımız zaman şiddetin en büyük nedeninin alkol ve uyuşturucu olduğunu gördük. Şimdi Malatyaya geldik, gene aynı" dedi.
     Şiddet sorununun tek başına mağdurun ele alınmasıyla çözülemediğini dile getiren Şahin, beraberinde faillerin stres, öfke kontrolü gibi unsurlarının da takip edilmesi gerektiğini belirtti.
     Yaptıkları çalışmalarla kadına yönelik şiddet kapsamındaki ölüm vakası sayısını azalttıklarını vurgulayan Şahin, "177den 165e düştü bu yıl ama amacımız bunu hızlı bir şekilde sıfırlamak. O yüzden nedenleri ve sonuçları üzerinde hem bilim dünyasıyla hem sivil toplumla, bütün paydaşlarımızla çok yoğun çalışma içerisindeyiz" diye konuştu
    
     -Şahin, kadınlarla türkü söyledi-
    
     Şahin, Malatya Belediyesi Kadın Spor ve Kültür Merkezini de ziyaret etti. Spor yapan kadınlarla görüşen Şahin, müzik atölyesinde bağlama çalan kadının söylediği türküye eşlik etti.
     Merkezdeki atölyeleri gezen Bakan Şahine kursiyerler tarafından kara kalem portresi hediye edildi.
     Bakan Şahin, ayrıca Malatya Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası kapsamında düzenlenen "Hazreti Muhammed ve İnsan Onuru" konferansına katıldı.
     Şahin, konferansın açılışında yaptığı konuşmada, Hazreti Muhammedin 1442 yıl önce kadının, yetimin, yaşlının yok sayıldığı bir dünya düzenini nurlandırdığını ifade etti.
     Hazreti Peygamberin getirdiği mesajın bugün sorunların çözümünde kullanılması gerektiğini belirten Şahin, birçok sorunun temelinde sevgisizlik, saygısızlık ve hoşgörüsüzlük yattığını vurgulayarak, Hazreti Muhammedin verdiği mesajın, Veda Hutbesinin iyi anlaşılması gerektiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER