Ağrıda yaşlı ve hasta bakımı kursu

Ağrıda yaşlı ve hasta bakımı kursu açıldı


AĞRI (A.A) - Ağrı Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan Çizgiler Yüreklerimizde Değil Yalnız Alınlarımızdadır projesi kapsamında yaşlı ve hasta bakımı kursu açıldı.
     Vali Dr. Mehmet Tekinarslan, Sağlık Meslek Lisesinde düzenlenen projenin açılış programında yaptığı konuşmada, artık evde yaşlılara ve hastalara bakmanın bilinçli bir şekilde yapılacağını belirterek, 12 ay sürecek kursta kursiyerlerin hastaların özelliklerini ve bakım konusundaki gereklilikleri öğreneceklerini söyledi.
     Açılan kursun önemli olduğunun altını çizen Tekinarslan, şunları kaydetti:
     Burada öğrenecekleri bilgiler ve alacakları belgeyle hem kendi ailesinden kişilerin bakımını daha profesyonel bir şekilde yapacaklar hem de iş imkanı bulabilecekler. Bu tür projelerin devamı ve somut sonuçlara ulaşması için çalışmaya devam edeceğiz. Bu proje, SODES tarafından finanse edildi. 66 bin TLye mal olan projede 60 kişiye, yaşlı ve hasta bakımı eğitimi verilecek.
     Programa, Vali Yardımcısı Ercan Ateş, İl Milli Eğitim Müdürü Fatih Başak, Sağlık Müdürü Seyfettin Yeşilboya ve diğer yetkililer katıldı.
    
     Muhabir: Metin Göktekin / Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Zekeriya Kaya
<< Önceki Haber Ağrıda yaşlı ve hasta bakımı kursu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER