Namaz vakitlerinin hesaplanması kriterleri test edildi

Namaz vakitlerinin hesaplanması kriterleri test edildi -Diyanet İşleri Başkanlığının Ankara Üniversitesi ile namaz vakitlerinin hesaplanmasında kullanılan kriterlerin test edilmesine yönelik çalışması kapsamında Mersinin Anamur ilç


MERSİN (A.A) - Diyanet İşleri Başkanlığının Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü ile namaz vakitlerinin hesaplanmasında kullanılan kriterlerin test edilmesine yönelik çalışması kapsamında Anamur ilçesinde astronomik gözlem yapıldı.
     Ankara ve Boludaki gözlemlerin ardından Türkiyenin en güneyi olması ve gözlem açısından uygunluğu nedeniyle tercih edilen Anamura gelen 5 kişilik ekip, Anamur İlçe Müftülüğünün desteğiyle bir haftalık astronomik gözlem çalışması yaptı.
     Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sacit Özdemir başkanlığında, Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Yunus Keleş, Sosyal ve Kültürel İçerikli Din Hizmetleri Dairesi astronomları İlhami Aşıkkaya ve Gürhan Eren ile veri kontrolörü Muhammed Ali Ağılkayadan oluşan gözlem ekibi, Anamurda güneş batış ve yatsı vakti için sahilin batı ufku açık olan noktasında, imsak ve güneş doğuş vakti için de sahilin doğu ufku açık olan Ören beldesindeki Deniz Feneri mevkisinde çalıştı.
     Fotoğraf çekip ışık ölçümleri yapan ekip, astronomik gözleme uygun olan yer ve zamanlarda gerçekleştireceği diğer gözlemleri de ekleyerek oluşturacağı raporu Diyanet İşleri Başkanlığına sunacak.
    
     Muhabir: Oktay Demir / Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Namaz vakitlerinin hesaplanması kriterleri test edildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER