Afyonkarahisardan kısa kısa

Afyonkarahisardan kısa kısa -Belediyenin yaptırdığı yüzme havuzu hizmete giriyor


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisar Belediyesi tarafından Necip Fazıl Kısakürek Gençlik ve Kültür Merkezi bünyesinde yaptırılan yüzme havuzunun kısa sürede hizmete gireceği bildirildi.
     Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, çocuk ve gençlere yönelik eğlence ve sosyal aktivite merkezi olarak hizmet veren Necip Fazıl Kısakürek Gençlik ve Kültür Merkezi bünyesinde yüzme havuzu inşaatı tamamlandı.
     Çocukların fiziksel gelişimlerini sağlayarak, onları su sporlarına yöneltme hedefiyle oluşturulan ve çevresinde iki aqua park su eğlence merkezi bulunan havuzda, yüzme kursları verilecek.
     Havuz, kısa süre halkın hizmetine sunulacak.
    
     -Belediye, engelliler ve ailelerine iftar verdi
    
     Afyonkarahisar Belediyesince engelliler ve ailelerine iftar verildi.
     Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Belediye Sosyal Tesislerindeki iftar sonrası yaptığı konuşmada, engelliler ve onları temsil eden sivil toplum kuruluşlarıyla güzel çalışmalar gerçekleştirdiklerini bildirdi.
     Bunlardan en önemlisinin akülü araç bağışları olduğunu dile getiren Çoban, Sadece Afyonkarahisarda değil, Kütahyadan Antalyaya, Eskişehir, Siirt, Iğdıra kadar toplam 175 ortopedik engelli vatandaşımıza akülü araç verdik ve bu konuda Türkiye rekoru kırdık. Kent Konseyi Engelliler Meclisinin açtığı kurslarla birçok engelli, kamu kurumlarında iş imkanına kavuştu. Dünya Engelliler Gününde festivallerimizi yaptık ve her ramazan ayında geleneksel olarak düzenlediğimiz iftarları sürdürdük dedi.
     Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Mesut Yurt da merkezi sınavla 16 engellinin kamu kuruluşlarında işe yerleştirildiğini anlattı.
     Daha sonra, Özürlü Memur Seçme Sınavında (ÖMSS) 100 tam puan alarak Türkiye birincisi olan Halit Kesere hediye verilerek, bir engelliye bağışlanan tekerlekli sandalye teslim edildi.
     İftara, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Osman Çizmeci, engellilere yönelik çeşitli dernek ve yardım kuruluşlarının temsilcileri, belediye daire müdürleri katıldı.
    
     Muhabir: Serdar Yılmaz
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Afyonkarahisardan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER