Adıyamandan kısa kısa

Adıyamandan kısa kısa -OSBnin sorunları tartışıldı -Eski hayvan pazarı yerine çok amaçlı spor alanı yapılacak


ADIYAMAN (A.A) - Adıyaman Organize Sanayi Bölgesinin (OSB) sorunları düzenlenen toplantıda tartışıldı.
     Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş başkanlığında OSBdetoplanan yönetim kurulu üyeleri, mevcut ihtiyaç ve sorunları, 2013 yılı bütçesini, kamulaştırma çalışmaları ile diğer gündem maddelerini görüştü.
     OSB Müdürü Yüksel Önal, toplantıda 2012de yapılan çalışmaları anlatarak, yetersiz olan eski enerji nakil hattını yenileyerek yar altına aldıklarını söyledi.
     OSBnin yollarının asfaltlanarak, kaldırım ve refüj bordürlerinin yenilendiğini anlatan Önal, ayrıca kilitli parke ile döşendiğini belirtti.
     OSBdeki kamulaştırma bedelleri hakkında da bilgi veren Önal, bunun yüzde 50lik kısmının bu yılın sonuna kadar ödeneceğini ifade etti.
     Vali Demirtaş da, OSBnin kamulaştırma çalışmalarının devam ettiğini ve bunun kısa süre içerisinde tamamlanacağını kaydetti.
     Demirtaş, bölgenin genişleme çalışmaları ile 290 hektara ulaşacağını sözlerine ekledi.
    
     -Adıyamana çok amaçlı spor alanı
    
     Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, eski hayvan pazarının yerine çok amaçlı bir spor alanı yapacaklarını söyledi.
     Büyükaslan, yaptığı açıklamada, yeni hayvan pazarının yapılmasından sonra, eski pazardaki soğuk hava deposunun yıkımını gerçekleştirerek buraya çok amaçlı spor alanı yapacaklarını ifade etti.
     Yapılacak spor alanının 4 mahalleye hizmet vereceğini vurgulayan Büyükaslan, şunları kaydetti:
     Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile müştereken yapacağımız salonun yeri İmamağa, Bahçecik, Kapcami ve Varlık mahallelerinin merkezinde olan bir yer.
     Bölgede her ne kadar salonumuz ve stadımız varsa da günlük olarak halka hizmet verebilecek bir sahamız yok. Buraya bir sentetik çim saha, basketbol ve voleybol sahaları ile tenis kortu yapacağız. Ayrıca koşu parkuru da olacak. Fitnes aletleri de monte edeceğiz projeyi hazırlıyoruz. İnşallah gelecek yıl temelini atacağız.
    
     Muhabir: Hakan Furkan / Veli Gürgah
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Adıyamandan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER