Adalet Bakanı Ergin, Hatayda:

Adalet Bakanı Ergin, Hatayda: -"Batıda, kuzeyde, güneyde, doğuda, güneydoğuda analar ağladı. 76 milyonun anaları ağladı. Peki bu kime yaradı- Türke de Kürte de Arapa da Çerkeze de yaramadı, silah tüccarlarına yaradı"


HATAY (A.A) - Adalet Bakanı Sadullah Ergin, "Batıda, kuzeyde, güneyde, doğuda, güneydoğuda analar ağladı. 76 milyonun anaları ağladı. Peki bu kime yaradı- Türke de Kürte de Arapa da Çerkeze de yaramadı, silah tüccarlarına yaradı" dedi.
     Bakanı Ergin, İskenderun ilçesinde Monster Eğitim Derneğinin düzenlediği kermes ve bazı iş yeri açılışlarıyla partisince düzenlenen ilçe danışma meclisi toplantısına iştirak etti.
     Ergin, ilçe danışma meclisindeki konuşmasında, Son 30 yıldır ülkede "terör illetinden" çok canların yandığını ifade etti.
     Terör olaylarının Türkiyenin gelişmesini istemeyenleri sevindirdiğini dile getiren Ergin, şunları söyledi:
     "Batıda, kuzeyde, güneyde, doğuda, güneydoğuda analar ağladı. 76 milyonun anaları ağladı. Peki bu kime yaradı- Türke de Kürte de Arapa da Çerkeze de yaramadı, silah tüccarlarına yaradı. Türkiye üzerinde hesabı olan, ayağa kalkıp, doğrulup, geleceğe güvenle ilerlemesinden endişe eden, Türkiyenin tarihi misyonuyla buluşmamasını isteyen, ayağına çelme takmak isteyen bir kısım ülkelere yaradı. Onlar sevindi, 76 milyon üzüldü."
     Ülkedeki 76 milyon insan üzülürken Türkiyeye kötü gözle bakanları düşündürecek bir formül üretilmesi gerektiğini belirten Ergin, bunun hep birlikte milletçe hareket edildiği takdirde mümkün olabileceğini vurguladı.
     Ülkenin kaderini etkileyecek çok hayırlı adımlar atacaklarını anlatan Ergin, "İçimizde yıllar önce birikmiş olan bir takım duyguları bastıracağız. Bu ülkenin, gençlerin geleceği için sevgiyi, kardeşliği o geçmişten gelen duygularla ikame edeceğiz. Allahın izniyle bu ülkede geçmişte yaşadığımız sıkıntıları telafi edip gelecekte bu milletin, ülkenin kaderini etkileyecek çok hayırlı adımlar atmamız mümkün, onun için gayret ediyoruz. Artık biz sevinelim başkaları düşünsün diyoruz" diye konuştu.
     Huzuru inşa etmek için çalıştıklarının altını çizen Ergin, bunun için herkesin gayret etmesini istediklerini kaydetti.
    
     -"Suriyedeki olaylar"-
    
     Suriyedeki olaylar konusunda tüm dünyanın sessiz kaldığını, Türkiyenin kendi üzerine düşen kardeşliği yerine getirmek için elinden geleni yaptığını dile getiren Ergin, Türkiyede kalan Suriyeli misafir sayısının 190 bini geçtiğini hatırlattı.
     Türkiyenin Suriyede yaşananlar karşısında kardeşlik vazifesini yerine getirdiğini aktaran Ergin, şöyle devam etti:
     "Bütün dünya seyrediyor. Geliyorlar, kampları geziyorlar, Hay maşallah, iyi etmişsiniz, elinize sağlık diyorlar, gidiyorlar. Aslanım, koçum, yiğidim deyip, sırtımızı sıvazlıyorlar. Dönüp de elini uzatan yok. Biz sizden para pul istemiyoruz. Biz kardeşlik vazifemizi yapmaya muktediriz elhamdülillah. Kimseye de ihtiyacımız yok ama insanlık suçu işlenirken gözünüzü kapatıp başınızı yastığa koyup rahat uyumanızı kınıyoruz. Burada insanlık ölüyor, çocuklar, kadınlar, masum siviller katledilirken dünyanın gıkı çıkmıyor."
     Bakan Ergin, yerel seçimlerin ülkedeki istikrar ve huzurun devamına, bunun ötesinde bölgenin ve dünyanın barışına hizmet etmenin seçimi olacağını sözlerine ekledi.
     Toplantıya, AK Parti Hatay Milletvekilleri Adem Yeşildal, Hacı Bayram Türkoğlu ve Orhan Karasayar, İl Başkanı İsmail Kimyeci ve ilçe başkanları katıldı.
     Adalet Bakanı Ergin, daha sonra İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda, İskenderun Gençlik ve Eğitim Derneği ile Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) tarafından düzenlenen "Haydı Gençler Spora" adlı projenin açılış törenine iştirak etti.
    
     Muhabir: Lale Köklü - Emin Sansar / İsmihan Özgüven
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Adalet Bakanı Ergin, Hatayda: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER