Acarlar Longozu ilgi görüyor

Acarlar Longozu ilgi görüyor -Türkiyenin ikinci büyük subasar ormanı özelliği taşıyan, yaklaşık 200 göçmen kuşa ev sahipliği yapan longoz, doğa tutkunlarının uğrak yeri oluyor -Karasu Kaymakamı Duru: Longozumuz daha çok iç turizme


SAKARYA (A.A) - Veysel Kara - Türkiyenin ikinci büyük subasar ormanı özelliği taşıyan, yaklaşık 200 göçmen kuşa ev sahipliği yapan Acarlar Longozu, doğa tutkunlarının uğrak yeri oluyor.
     Karasu ve Kaynarca ilçeleri sınırındaki 24 kilometrekarelik alanı kaplayan longoz, birinci derece doğal sit alanı olarak korunuyor.
     Acarlar Longozunda saz, kamış, su bitkileri ve çiçekleri ile dişbudak, kızılağaç, karaağaç, söğüt ağaçları, yabani siklamen, eğreltiotu, nilüfer ve yoncalar bulunuyor. Türkiyede su menekşesinin yaşam alanları arasında yer alan longozda göl soğanlarını da yer alıyor. Göçmen kuşların uğrak yerleri arasında bulunan longoz, 200e yakın kuş türüne ev sahipliği yapıyor. Alaca balıkçıl, kaşıkçı, çeltikçi, karabatak, dalgıç türleri, bahri, pakta, altıngöz, kadife ördek, deniz ve balık kartalları longozda konaklayan türler arasında bulunuyor. Yılan balığı, sazan, yayın, kızılkanat, turna, kefal gibi balıkların da varlığını sürdürdüğü longoz, sülün, çulluk ve yaban ördeklerinin de yaşam alanını oluşturuyor.
     Karasu Kaymakamı Murat Duru, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Acarlar Longozunun Türkiyenin doğa harikalarından biri olduğunu söyledi.
     Beyaz, turuncu ve sarı nilüferlerin güzel görüntüler oluşturduğunu belirten Duru, longozun 253 çeşit kuş türüne ev sahipliği yaptığını, kuşların göç yolu üzerinde bulunduğunu belirterek, Longozumuz daha çok iç turizme yönelik bir turistik alan ancak son zamanlarda İstanbula gelen yabancı turistlerin turlarla longoza geldiğini gözlemliyoruz. Özellikle hafta sonları burası dolup taşıyor, iğne atsanız yere düşmüyor. Longozun geçen yıl 100 bin ziyaretçisi olduğunu tahmin ediyoruz dedi.
     Doğa turizminin Türkiyede giderek yaygınlaştığına işaret eden Duru, okulların kapanmasıyla birçok tatilseverin longozu ziyaret edeceğini bildirdi.
     Duru, 4 yıldır Karasuda görevli olduğunu, haftada en az bir kere longoza gittiğini belirterek, Gelen insanlar cennette yaşıyorsunuz diyorlar. Böyle bir güzellik ülkemizde var da bizim şimdiye kadar haberimiz yokmuş, büyük bir eksikliğimizmiş, iyi ki gelmişiz, buraları görmüşüz diyorlar. Tatile çıkacak vatandaşlarımız longozumuza gelsinler, görsünler, bize hak verecekler diye konuştu.
    
     -Butik otel yapacak girişimcilere kapımız açık-
    
     Bu yıl için arzuladıkları ziyaretçi sayısının 200 bin olduğunu bildiren Kaymakam Duru, longozda konaklama imkanı bulunmadığını ancak restoran ve yürüyüş parkurları gibi sosyal alanların turistlere hizmet verdiğini ifade etti.
     Longozun çevresine butik otel yapılabileceğini belirten Duru, İnsanların burada butik bir otelde kalabilmesi ve dinlenebilmesi güzel olur. Tabiatla bir gün değil de 2 gün, 3 gün, bir hafta kalmak isteyen ziyaretçilerimiz için önümüzdeki günlerde butik otel tarzı bir şeyler yapmayı düşünüyoruz. Bu vesileyle özel sektör temsilcilerini bu konuda imkanlar ölçüsünde destekleyeceğimizi belirtiyoruz. Butik otel yapacak girişimcilere kapımız açık dedi.
    
     Yayıncı: Hande Cankar
<< Önceki Haber Acarlar Longozu ilgi görüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER