AAnın Rusça test yayına başlaması

AAnın Rusça test yayına başlaması -Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı: -Ajansın İngilizce, Boşnakça ve Arapçadan sonra Rusça yayın hazırlıklarını da tamamlayarak test yayınına başlamasından büyük memnuniyet duyuyorum


ANKARA (A.A) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Anadolu Ajansının (AA) İngilizce, Boşnakça ve Arapçadan sonra Rusça yayın hazırlıklarını da tamamlayarak test yayınına başlamasından büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti.
     Bakan Yazıcı, AAnın Rusça test yayına başlamasıyla ilgili yayımladığı mesajında, AAnın kurulduğu ilk günden bu yana Türk kamuoyunu bilgilendiren en önemli kaynak olduğunu belirterek, Ajansın son dönemde kendini çok hızlı yenileyerek dünya ajansı olma yolunda ilerlediğini bildirdi.
     AAnın 2023e doğru büyük hedeflerle yürüyen Türkiyenin gören gözü ve duyan kulağı olduğunu vurgulayan Yazıcı, şunları kaydetti:
     Ajansın İngilizce, Boşnakça ve Arapçadan sonra Rusça yayın hazırlıklarını da tamamlayarak test yayınına başlamasından büyük bir memnuniyet duyuyorum. AAnın Rusça yayın yapması, Rusya ile ve Türki Cumhuriyetlerde yaşayan kardeşlerimizle aramızdaki kültürel ve ticari köprüleri güçlendirecek, coğrafi mesafeleri ortadan kaldıracaktır. Bu da iki ülke iş adamlarının birbirini daha iyi tanıması ve ortak yatırım imkanlarının artması bakımından son derece önemli. Ajansın başarılı çalışmalarından dolayı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Kemal Öztürkün şahsında tüm AA çalışanlarını tebrik ediyorum.
    
     Muhabir: Özcan Yıldırım
     Yayıncı: Zülal Eser
<< Önceki Haber AAnın Rusça test yayına başlaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER