9. Uluslararası Göl Festivali

9. Uluslararası Göl Festivali -Birçok etkinlikle vatandaşlara renkli bir hafta sunan festival sona erdi


KONYA (A.A) - Bu yıl 9uncusu düzenlenen ve çeşitli etkinliklerle ilçe halkına renkli bir hafta sunan Uluslararası Göl Festivali, sona erdi.
     Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ferhat Göçer konseriyle sona eren Beyşehir Uluslararası Göl Festivalinin İç Anadolu Bölgesinin en büyük festivali olduğunu söyledi.
     Bir hafta boyunca devam eden festivalin katılım ve etkinlikler yönünden zengin olduğunu, önümüzdeki yıl ise daha da genişleterek büyütmeyi hedeflediklerini belirten Taşcı, Daha geniş içerikli ve katılımlı bir festival programı için şimdiden kolları sıvamaya başladık. Çünkü, bu yılki festivalimiz öyle muhteşem, öyle geniş bir katılıma sahne oldu ki, kendimizi artık buna mecbur hissetmeye başladık dedi.
     Festivalin yapıldığı alanı 7 gün boyunca 400-500 bin kişi arasında ziyaretçinin gezdiğini düşündüklerini dile getiren Taşcı, şunları kaydetti:
     Konser programlarında bu rakamın 250 bine yaklaştığını tahmin ediyoruz. Sanatçılarımız Rafet El Romanın sahne aldığı gece konser programını 60 bin, Ferhat Göçerin sahne aldığı gece ise 70 binin üzerinde insanın izlediğini tahmin ediyoruz. Festival nedeniyle sadece Beyşehir ve köylerinden değil, Konya il merkezi, çevre il ve ilçelerden de çok sayıda vatandaşımız ilçemize akın etti. Özellikle ilçemize dışarıdan gelen misafirlerimiz festivalimize katılımıyla renk kattı, ekonomik anlamda de etkinliğe katkı sağladı. Dolu dolu bir festival süreci yaşadık.
     Etkinlikte herhangi bir olumsuzluğun yaşanmamasının sevindirici olduğunu vurgulayan Taşcı, Emniyet güçlerimiz titizlikle çalıştılar, 24 saat görev yaptılar. Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum dedi.
    
     Muhabir: Şeref Yaşar / İbrahim Yozoğlu
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber 9. Uluslararası Göl Festivali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER